bugün

uludağ sözlük tiyatro kumpanyası

kurulması için elimden geleni yapacagım ve tüm sözlük yazarlarının da destegini rica edecegim ütopikmiş gibi görünen ama gerçekleşebilirligi olan oluşum.

bugüne kadar sözlükte çok şey yapılmak istendi, bir hevesle çok güzel önerilerde bulunan yazar arkadaşlarımız oldu ama sözlük genelinin ciddiye almaması sonucu sadece bir öneri olarak kaldı ve hakkında geyikler yapılmakla yetinildi.

başarılı olanlar da vardı, hayal edildi ve gerçekleştirildi; (bkz: radyo uludag).

şimdi ise, bugüne kadar denenmiş ya da hayali kurulmuş olan şeyler arasında en büyügünü;

uludağ sözlük tiyatro kumpanyası nı konuşuyoruz ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

şimdi, bahsettiğimiz şey bir tiyatro ekibi, yani asla kolay kurulabilecek bir şey degil, sadece oyuncu bulmak yetmeyecek, gerçekten hevesli ve kararlı, aklı başında insanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundasınız. bu ekibin içinde; oyuncusu, yazarı, yönetmeni, dekorcusu, teknik ekibi ( ses, ışık vs vs ) olmak zorunda ve bu ekip belirli zamanlarda muhakkak eksiksiz bir araya gelmek zorunda, masa başı çalışmalarını herhangi bir yerde yapabilirsiniz ama sahne provaları için illaki bir yer bulunmak zorunda, bir tiyatro ekibinin her adımı maddi destek gerektirir o ayrı bir konu.

ben şahsım adına, bu saydıklarımın hepsini uludagsozluk' un bir şekilde bulabilecegine, hepsinin altından kalkabilecegine inanıyorum, yapmamız gereken tek şey; dogru adımlar atmak, biraz zor olur, biraz zaman alır ama ortaya muhteşem ötesi bir şey çıkmış olur, hayal edin...

şimdi tüm sözlük yazarı arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu başlıgın altına geyik geyik entryler girmesinler, çok şükür geyik yapmak için daha güzel seçeneklerimiz mevcut, oraları kullansınlar ki bu işin de ciddiyeti kaçmasın. teşekkür ederim...

ilk önce tiyatroyla gerçekten ilgili ve tiyatro konusunda iyi olan arkadaşları ve yaşadıkları yerleri tespit etmekle işe başlayacagız.

(bkz: sözlükteki tiyatrocu yazarlar)