bugün

risale i nur

Bu kitabın tüm ciltleri sanki kimse anlamasın diye saçma sapan bir dille yazılmış, içinde edebi laflarla felsefe yaptığını zanneden şizofren ve megaloman bir adamın kitaplarıdır.

Ayrıca bu adamın kitaplarını referans alan bir tarikat var ki sormayın gitsin. YouTube’da video çekiyorlar hatta. Adamlar, koskoca bir bilimsel teoriyi Said Nursi gibi akıl hastası birinin sözleriyle çürütmeye çalışıyor. Cidden artık öfkelenmeye başladım. Bu artık neredeyse hakaret seviyesinde, gerçeğe ve bilime düşmanlığın en üst noktalarından biri. ‘’Dünya düzdür’’ diyen birini bu kadar umursamam çünkü pek etkisi olmaz, fakat bu adamların videolarının altındaki yorumları okursanız, herkesin kendini aydınlanmış, çok farkındalık kazanmış gibi hissettiğini görebilirsiniz.

Bu adamlara öfke duymamın sebebi, farklı görüşlere sahip olması değil, ciddi ciddi birilerini etkilemeleri ve insanlığın ilerlemesine köstek olmalarıdır. Bu etkilenen insanlar maalesef yozlaşmış, lümpen ve evrim hakkında bir paragraf okumamış, okumayacak olan kişiler.

Aslında bu yolla kendilerini de bataklığa sürüklüyorlar, çünkü bir ülkede bilim böyle aşağılanır ve yerlerde sürünürse, o ülke başka ülkelere bağımlı olmaya mecburdur.