bugün

yılmaz özdil

Arada lafı gediğine koysa da köhne bir zihniyete sahiptir. Onun için hiçbir şansı yok. Eleştirdiği şeye bak:

Asrın liderimiz başbakan oldu, bismillah ilk iş hükümetin yönetim şeklini değiştirdi.
Oval masa kaldırıldı, yerine U şeklinde masa konuldu.
Eskiden bakanlar kurulu toplantısına katılan bakanlar, bakanlıkların önemine göre otururdu. Mesela ulaştırma bakanı başbakana en yakın koltukta otururken, orman bakanına zurnanın son deliği muamelesi yapılırdı, en sondaki koltukta otururdu.
Asrın liderimiz devletin bu şeklini değiştirdi.
Alfabetik düzene geçildi.
Bakanlıklar a'dan z'ye sıralandı.
Adalet bakanı en baş köşeye kurulurken, orman bakanı bi koltuk yana kayarak dış kapının mandalı psikolojisinden kurtuldu, u'laştırma bakanı en faça koltuktan en sona gitti.
Memleketin en önemli meselesi çözülmüştü.
Yalaka medyamız “devlete çeki düzen verildi” diye manşet yaptı, sayın ahalimiz eski Türkiye'nin hükümet modelinden kurtulup, yeni Türkiye'nin hükümet modeline geçtiğimiz için alkışladı.

*

Bakanlar kurulunu düzelten asrın liderimiz, Yüksek Askeri Şura'nın yönetim şeklini değiştirmeye karar verdi.
Eskiden, başbakanla genelkurmay başkanı U şeklindeki masanın en başında yan yana oturur, kuvvet komutanları yan koltuklara sıralanırdı.
U şeklindeki masa U şeklinde kaldı.
Ama… Genelkurmay başkanı başbakanın yanındaki koltuğunu kucakladı, öbür komutanların yanına koydu, genelkurmay başkanı yan tarafa taşınınca, masanın o tarafındaki kuvvet komutanları birer yan koltuğa kaydı, asrın liderimiz masanın başında tek başına kaldı.
Memleketin en önemli meselesi çözülmüştü.
Yalaka medyamız “devlet derlenip toparlandı” diye manşet yaptı, askerliğini onbaşı olarak yapan sayın ahalimiz amiral olmuş kadar gurur duydu.

*

Asrın liderimiz cumhurbaşkanı oldu, bismillah ilk iş Milli Güvenlik Kurulu'nun yönetim şeklini halletmeye karar verdi.
Eskiden, cumhurbaşkanı dikdörtgen masanın en başına oturur, sağ tarafına hükümet, sol tarafına komutanlar dizilirdi, basına poz verirken sinema seyrediyormuş gibi karşılıklı birbirlerine bakarlardı.
Devletin bekası için diktörtgen masa kaldırıldı, yerine oval masa konuldu.
Cumhurbaşkanı en faça yerde kaldı ama, öbürleri karışık kuruşuk oturmaya başladı. Savunma bakanı adalet bakanının yanından kalkıp, karşı tarafa deniz kuvvetleri komutanının yanına geçti, kara kuvvetleri komutanı genelkurmay başkanının yanından kalkıp, karşı tarafa içişleri bakanının yanına oturdu.
Sert mizaçlı dikdörtgen masa yerine daha mülayim hatlara sahip oval masa konulması, devletin zirvesinde daha samimi bi ortam yarattı.
Memleketin en önemli meselesi çözülmüştü.
Yalaka medyamız “devletin zirvesindeki dağınıklığa son verildi” diye manşet yaptı, sayın ahalimizin koltukları kabardı.

*

(Bunları gırgır olsun diye yazdığımı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Lütfen Google'a girip arayın, bu haberlerin hepsinin gerçek olduğunu, bütün medyamızda “müjde” olarak yayınlandığını görürsünüz.)