bugün

bu seçimin iki galibi vardır

. . . bu bir tespit başlığıdır.
. . bu seçim diğer seçimlere göre çok daha farklı aşama ve süreçlerden geçmiştir. Beklentilerin çok ötesinde sonuçlanmıştır. Kime göre. Recep tayip erdoğan karşıtlığını tek odak noktası olarak görenlere göre.
. . recep tayip erdoğan çok başarılı bir siyasetçi değildir. Aşırı karizmatik ve ideolog da değildir. Recep tayip erdoğan'ın gücü hitabet ve stratejisindedir.
. . bu seçimde sayın recep tayyip erdoğan kazanmamıştır. Sadece alması gereken oydan daha azını alarak aktif cumhurbaşkanı olmuştur.
. . bu seçimin gerçekte iki kazananı vardır. Birincisi tek başına verdiği mücadele ile chp gibi anadolu insanın gözünde sabıkalı bir partinin oy oranını yüzde otuz bandının üzerine çıkarabilen ( aldığı kişisel oyu parti oyu olarak görüyorum. ) ve kişisel varlığıyla chp ye en az on fazla milletvekili kazandıran sayın muharrem ince.
. . diğeri ise her türlü manipülasyon ve dezenformasyona rağmen partisini bir arada tutmayı başararak çok büyük bir başarıya imza atan sayın devlet bahceli'dir. Bu sonuçlarla mhp fiilen koalisyon ortağıdır. Bir kaç bakanlığın da sahibi olacaktır. Seçimden önce dört beş puan verilen bir partiden söz ediyoruz. Şu andan itibaren iyi partinin erime sürecine gireceğini belli bir süre sonra da ülkemiz parti mezarlığında anapla dyp nin yanına defnedileceğini düşünüyorum.
. . sayın recep tayyip erdoğan'ın hitabet yeteneğini herkez bilir. Farklı olansa nüansdır. Sayın erdoğan tek düze degildir. Bazı yerde yıkıcıdır bazı yerde yapıcı. Bazı yerde şiir okur bazı yerde hikaye hatta roman yazar.
. . stratejik olarak ise inanilmaz bir zamanlaması vardır. iyi parti atağına baskın bir erken seçim ile cevap vererek kendi partisinden ziyade mhp nin erime sürecini durdurarak kazanma yoluna gitmiştir. iyi parti akıllıca bir strateji ile elemine edilmiş aslında akp nin korkulu rüyası mhp akıllıca bir manevra ile yandaş hale getirilmiştir. iyi parti kurulmasaydı mhp muhalefette kalsaydı bu ekonomik konjonktürde akp nin chp+mhp+hdp+saadet ve diğerleri karşısında şansı ne olabilirdi. Sanırım sayın erdoğan gece gündüz sayın akşener'e dua ediyordur. Akp sayın akşener sayesinde mhp yi yandaş hale getirmiştir. Sayın erdoğan'ı şu an ki konumuna sayın akşener taşımıştır.
. . sayın bahçeli'ye ise benim beklentim doğrultusunda dik ve tavizsiz tutumu ve tabanına olan hakimiyeti beklentisi üzerinde bir başarı getirmiştir ki bu bana göre son yılların en büyük siyasi başarısıdır. Mantıklı ekonomik ve sosyal projeler üretebilir ve vitrine bir iki sağlam isim çıkarabilirse daha da ilerleyecektir. işte o zaman da bir akp mhp çatışması kaçınılmazdır.
. . benim de içinde bulunduğum sosyal demokrat kesim ise vizyonsuzluğun ve çağa uyum sorunun getirdiği handikaplar nedeniyle olmasi gereken yerin çok gerilerinde kalmıştır.
. . bu bir son değildir. Büyük zaferler alınan yenilgilerden çıkarılan derslerden oluşturulan stratejilerle kazanılır. Chp de ki memur zihniyetli yoneticileri hızla tasfiye etmeli. Çağa uygun projeler üretmeli en önemlisi gençliğimize sahip çıkmalıyız.
. . Adres belli. Bu yaptıklarından sonra yapacaklarına inanmalı. Sayın ince nin etrafında organize olmalıyız. Yaptırmam ettirmem kelimelerini lugatımızdan çıkarıp yapacağımız projeleri dizayn etmeliyiz. Muharrem beyle bu olacaktır.