bugün

cern deki deneyden korkan insan

bugun saat 10 sularinda muhtesem bir deney yapilacak cern de. ama oncelikli konumuz bu degil.

medya asiri derecede guvenen, medyanin her dedigine inanan, medyanin dediginden baska bir sey bilmeyen insanlar cok fazla. bu entryi de onlar icin girdim.

efendim, cern inanilmaz fizik deneylerinin yapildigi bir yerdir. tehlikeli deneyler yilda bir kac defa duzenli yada duzensiz, ama planli bir sekilde yapilir. deney deyince akliniza lisede yaptiginiz, mikroskopla sogan zarina bakma durumu gelmesin. cern deki deneyler kucucuk parcalar ustunedir, ve bu kucucuk parcalardan cikan enerjilerle dunyanin beste biri havaya ucabilir. evet, cern de dunya yi havaya ucurabilecek deneyler yapmak gayet olagan bir durumdur. evet bu deney onemli, higgs bozonu sorunsali halledilecek falan...

nitekim cern deki deneyden korkan insan medyanin oyununa gelmistir. medyanin yarattigi korku oyununa kanan pek cok insan, cern deki bu deney icin ekran basinda kalip rayting arttirmakta, ya da internetteki haber sitelerinde cern ile ilgili, pek onem arz etmeyen, haber degeri tasimayan yazilari okumaktadirlar. cern deki deneyi haber siteleri yerine fizik sitelerinden takip etmeniz tavsiyemdir.