bugün

islam ın olmadığı ülkelerde huzur olmaması

Doğru tespittir. Daha başlarında peygamber varken birbirlerini öldüren bir barış dininin bulunduğu coğrafyadan bahsediyoruz. Taberi denilen bir tarihçinin kitabında daha o devirde Ebû cehilin kafasını koparıp cesedini bile parçaladıkları yazar. Yani inandıkları tanrı bile kitabında savaşın diye emrediyor. Peygamber ölmüş ben peygamberim diyen ve etrafında kümelenen insanları idam etmişler. O kadar çok kafası kesilen varmış ki geçenlerde ramazanda Halid bin Velid dizisini izlerken bile gizlememişler yansıtmışlar diziye. Anadolu da daha Türk yokken ansiklopedilerde şehirlerinde tarihçe kısmında emevilerin yağmaladığı şehir kalmamış bunları okumak ile geçti çocukluğum niğde Kayseri konya vs. Şehirler yağmalanmış kadın kızlar kervana takılmış hareme tıkılmış. Bugün bile ben şiiyim sen sunnisin diye birbirini öldüren bir din grubundan bahsediyoruz. iran ı, Arabistan ı, Suriyesi hepsi aynı....

Biz bile 80 sene huzurlu yaşadık ise türklüğün sayesinde yaşadık. Kadim Türk atalarımızın bize öğrettiği öğretilerde aman diyene el kalkmaz diyordu, kadınlara değer diyordu, han ın yanına hanım oturuyordu. Şimdi sorsan islam kadına değer veriyor derler. Asıl diğeri bizim Atalar vermiş. iyiki de vermiş analarımız evin gizli reisi olmuş.

Bizi bu coğrafyaya sokan şimdiki yöneticilerimize teşekkür etmek lazım. Islamın ne olduğunu bize gösterdikleri için benim gibi dini bütün bir insanı nasıl islamı reddeten biri haline getirdikleri için.

Biz kadına şiddet nedir bilmezdik, pedefoli bilmezdik hele de kuran kursunda, ensest bilmezdik, kadın cinayeti bilmezdik hepsi son 15 yılda oldu veya gözle görülür hale geldi.

Umarım birgün yine sırtımızı bu coğrafyaya döner ve kendi özümüzü buluruz. Yoksa huzurumuz kalmayacak. Allah için hırsızlık, cinayet yapacak adamlar türeyecek ve biz mutsuz olacağız. Umarım.