bugün

15 temmuz tiyatrosu

https://i.hizliresim.com/G9y1pv.png
https://i.hizliresim.com/6Jy6lk.png

gezi parkı süreciyle başlayan ki 2 numaralı olay oluyor kendisi devamında zeytin ağaçlarının dert edinmekten bırakılıp hükümet düşmanlığıyla devam eden süreç sonrasında ortaya çıkan tablodur. işçi kazaları nedendir bilinmez ama bu süreçte türkiyeyi ciddi etkilemiştir. günümüzde işçi kazası haberlerini alamaz olduk.

ergenekon süreci konusunda (1 numaralı olay) ordudan atılanlar emekli edilenlere lafım yoktur ama ekonomik olarak etkilediği faiz seviyelerinden anlaşılır

gezi parkından hemen 6 ay sonrası herkes hükümete hırsız diyor polislerle olan dertleri bitti şimdi de hükümete yürüyorlar.

işçi kazaları ve sonrasında gelen 2015 temmuz darbe girişimi. hala tiyatro diyorlar ya şaşırıyorum gerçekten. döviz fırladı faiz fırladı.

halbuki gezi parkı eylemleri öncesinde türkiye tarihinin en düşük faiz oranı görülmüştür.

zeytin ağaçlarının dikilmesi sınıra sübliminal bir mesajdır abd ve israil'e. afrinde de fırat kalkanında da ergenekon sürecinin orduyu güçlendirdiğini göstermiş olduk. ordunun itibarsızlaştığını düşünenler şunu izlesinler de ibret alsınlar.

https://www.youtube.com/watch?v=fe_nEyXl_0M

son olaylar da zaten ABD türkiye gerilimi. kredi krizi almanya türkiye. abd olayı dış politikanın sonucu

almanya türkiye olayı tamamen avrupanın iç meselesinin alakadar olunmayan ülkenin üzerine yaptırımdır okuyunuz. ingilterenin avrupadan çıkması konusunda türkiyeyi neden avrupada istediklerini de anlatmışlardır.

evet almanyanın yaptırım sebebi de budur. https://www.youtube.com/w...?v=ChpRTlTKDyM&t=257s gayet tarafsız

almanya-türkiye kredi krizi konusunda bir şeyden bahsedeyim. Avrupa ülkeleri rusya ile araları açık türkiye tam tersine rusya ile ortadoğuda dostane ilişkiler kurdu bazı görüş ayrılıkları oldu tabi orası ayrı. sen böyle bir ülkeye vereceğin krediyi diğer avrupa ülkelerine dağıtsan ilerde türkiye senden kredi alamayınca eline düşmez mi? bal gibi de düşer. işte hikayesi böyle bunun.

çok şükür ellerine düşmeyeceğiz gibi duruyor.

özet: türkiyede devrimler çok yararlı (!) sonuçlar vermiştir

mit tırları konusuna hiç değinmedim ama hiç unutamadığım Tuğrul Türkeş'in bir açıklaması var. '' vallahi billahi Işid'e gidiyordu '' o zamanlarda IŞiD denilen terör örgütü daha yeni yeni faaliyetler gösteriyordu. Esad ile gerilen ilişkiler sonucunda Türkiye IŞiD'i SDG/PKK/YPG'ye karşı savaşması için onlara silah yollanacaktı. tabi o zamanlarda muhalefet diyordu Türkmenler katlediliyor diye. MiT tırları yola çıktı derken SAVCI tırı durdurdu. SAVCI diyorum savcının emri verip makamında oturması gerekmez miydi? işte bizzat savcı gidip durduruyor tırı. eğer o tır durmasaydı şimdi suriyede esad olmaz ypg olmaz IŞiD'le ortadoğuda hakimiyet kurardık ırak'ta da barzani ailesinin etkisini kırardık. ABD yanlısı Irak bakanlarını parlamentolarından indirip bağımsız demokratik bir rejim getirirdik ırak'a da suriye'ye de. sadece bakınız bakalım Işid'e silah yollanmadan önce neler yaşanmış. sonra kararınızı verin.