bugün

türkiye yi hangi düşünce tarzı ileri götürür

ne yapılırsa yapılsın bu ülkenin iç dinamiğinde mücadele edilmeli ve kendi cehaletini kendi yenmeli. toplama ideolojilerle bu işler yürümüyor. bizim insanımız neden yeni bir ideoloji ortaya koyup kendi ülkesinin gerçekliği içinde bunu çözmesin?
sonuçta bir kültürün tutunabilmesi de süreç ister. siz toplama yasaları bir anda üsten aşağı toplama empoze ederseniz alt kültür olmadığı için halkın onun benimsemesi asla mümkün olmayacaktır. halk kademe kademe dönüştürülsün, zaten halk aptaldır ne verirsen onu yer ve bilinçlendirmezsen asla kendi başına ne bir çözüm üretir ne de var olduğunu durumun farkına varıp harekete geçer. bunları örgütleyecek bilinç de aydın bir sınıfta olmalı ve o aydınlar artık neyi uygun görüyorsa halka bunu sindireceği şekilde uygulatmalı.
ha bunu kim yapar bilemem ancak birileri yapmalı, aksi halde ucube bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz, ne geride sabitiz ne ilerimiz belli, öyle günü kurtarmaya çalışıyoruz gibi durum var. neden benim ülkem diğer ülkelere rol model olacak atımlılar yapmasın?
bir kere de kendi öz ideolojimizi geliştirip toplama ideolojiler yerine kendi içimizden yükselelim. kendi rönesansımızı da kendimiz yapalım, reformu da kendimiz yapalım, sanayi devrimizi de kendimiz yapalım.
lanet olsun içimde bu sevgiye.