bugün

kürt kadınları

genelleme yapan insanların atış mesafelerini ne kadar uzun tutabildiklerini göseteren kadınlardır.

kürt kadınları hakkında yorum yapanlar kendi bilgi dağarcıklarının el verdiğince kültürel özelliklerini ön planda yaşan kadınları iyi, hoş kadınlar olarak değerlendirirken; toplumsal olarak ezilmişliklerini dile getirebilenleri pis, kaka olarak değerlendirmişlerdir. ilginç olan şudur ki yaratılan bu kadın tipolojilerinin aynı noktada kesişmeleri gayet mumkundur. yani protestocu bir bayan cumartesi oğlen protestosunu yaptıktan sonra evine gidip gayet güzel içli köfteler yapıp ailesi ile paylaşabilir. bu çarpık sınıflandırmanın çalışmayacagaı aşikar iken insanları sınıflandırırken nelere dikkat etmek gerektiğine bir göz atalım:

kürt kadınları toplum içerisindeki diğer butun kadınlar gibi ekonomik farklılıklara sahip kadınlar bulunmaktadır. yani oncelikle bu bayanları sosyo-ekonomik tabanda ayırmak daha sonra açılacak olan altbaşlıklar ile eğitim vb durumlarına göz atmak yerinde olur. kısacası sosyoloji ve demografi ilmi herhangi bir toplum için nasıl çalışıyorsa kürt kadınları için de aynı yol ile çalışır.

ama sizin niyetiniz yanlıcza tanıdıgınız kürt kadınlarını temel alarak kürt kadınlarının bir kısmına gülücük bahşetmek ise inanın ki kimsenin sizin dagıttıgınız sevgi pıtırcıklarına ihtiyacı yoktur.. bir de sosyal saptama yaptıgını zannederek tanımadıgınız, karşılaşmadıgınız insanlar hakkında yarattıgınız öteki figurlerinin karşısına geçip çamur atmanız ancak ve ancak bilgi/empati eksikliğinize yorulabilir. bilgi kaynaklarınızı genişletmek genelde bu sorundan muzdarip insanlara tavsiye edilir. normal bir tarzda ifade edilmiş olsa burun kıvırıp geçilmesi makbul olan bu durumu 40 yıllık sosyolog edalarında çığırmak kulak tırmalar.. modernizasyon teoristleri gibi oturdugu sandalyeden görebildikleri ile gecinenler sadece kendilerine karşı sorumlu olmadıklarını öğrendiklerinde eminim bildiklerinden utanacaklardır.