bugün

osmanlı benim geçmişim değil

En koyusundan Atatürkçüyüm, Ateistim. AKAPE, AK-MHP, AK-BBP vb. ideolojilerle de zerre işim olmaz.

Amma ve Lakin; Bahsedilen hangi Osmanlı?

Türklerin kurduğu 220 üzeri devlet ve imparatorluktan sadece biri olan imparatorluğa Osmanlı aşireti yönettiği için Osmanlı ismi verildiğinde otomatikman devleti yöneten Osmanlı Hanedanı mı?

Yoksa Anadolu topraklarında yaşayan bütün Türklerin Kurduğu Türklerin ve ayrıca Türklerle yaşayan diğer etnik azınlıkların da sahibi olduğu Cumhuriyetten önceki Türk imparatorluğu mu!

Osmanlı imparatorluğu halkına ve topraklarına her daim Türk ve Türkiye yani Türklerin toprakları denildi!

Hatta bu Selçuklu döneminde de, hatta ondan da önce böyleydi! Sadece bazı resmi yazışmalarda vs. Osmanlı ismi geçerdi veya Osmanlı hanedan ailesinden bahsedildiğinde genel olarak Osmanlılar denirdi!

Nasıl bugün de ulus devletlerde Bir devlet ve (Güya seçimle, ama Türkiyede seçim filan hikaye oldu) seçimle gelen ve o devleti yöneten hükumet varsa Osmanlı yani Türklerin imparatorluğunda da o imparatorluğu yöneten bir aile vardı. BU aile sonunda olayın bokunu çıkarıp koca imparatorluğun içine sıçıp bıraktı, bu ayrı bir konu.

Yani sadece Osmanlı diyerek Türkiye Cumhuriyetinden önceki Türk imparatorluğuna karşı kuru bir düşmanlı cehalet ve gerzekliktir.

Bugünkü Türkiye cumhuriyeti Devleti de Osmanlı, Selçuklu dahil olmak üzere ta Asya Hun imparatorluğuna kadar varan 2000 Yılı aşkın Türk devlet ve imparatorluklarının devamıdır.

Ancak 18. YY'da bütün dünyada başlayan Laik parlamenter sistem, yani halkın her seferinde kendi liderini seçmesi sistemi bizim ülkemizde de doğal olarak uygulamaya geçmiştir. Halife = Krallık kaldırılmıştır, yerine Ulus Cumhuriyetler laik parlamenter sistem getirilmiştir.

Aklı selim, beyni olan Türkler Osmanlı adı verilen Türk imparatorluğuna değil; Hilafete, Krallığa sömürülmeye karşıdır. Tıpkı bugün Türk Devletine değil, O devletin canına okuyan AKAPEYE düşman olduğumuz gibi.

Osmanlı imparatorluğu dönemine bakarken objektif bakmak gerekir. Hataları kadar başarıları, başarıları kadar da salaklığı çoktur. Bunların hepsini bir bütün olarak görecek, geçmişten ders alacak, akla ve mantığa uygun başarılarını uygulayacak, yanlışlarından ise ders alıp tekrar etmeyeceksin.

2018 Yılına geldiğimiz şu dönemde de Hilafetle, Krallıkla veya benzeri ilkel sistemlerle artık insan ve devlet yönetilemediğini, bunların ilkel ve çağa uygun olmayan sistemler olduğunu eşek kafaya sokacaksın.

Ayrıca bugünün imparatorluklarının ABD,, Rusya, Çin, Almanya, Avustralya, Kanada, ingiltere, Hollanda, isviçre, Türkiye gibi ULUS DEVLETLER olduğunu artık cahil kafaya sokacaksın!

Modern çağda imparatorluk olmak için;

A-) ULUS MiLLET bilincini yerleştirecek ve kabul edeceksin. Öyle mikro etnik ırkçılık yapmayacaksın. Devletlere kurucu ANA etnik/milletin isminin ve dilinin verildiğini kabulleneceksin
B-) Eğitim sistemin tamamen bağımsız ve modern olmalı
C-)Tarımda kendine yetenden çok daha fazla üretim yapıp ihracat yapacaksın
Ç-)Teknoloji üretimi yapacaksın
D-) Sanayi güçlü olacak ve dışa ihracat yapacaksın
E-) Ham madde kontrolünü elinde tutacaksın
F-) Hukuk sistemi tamamen bağımsız ve işler olacak
G-) Dini veya dinleri hiç bir şekilde devlete karşılaştırmayacaksın, din devleti değil devlet dini yönetecek. Dini insanların hayatında bireysel yaşam biçimi yani 2. öncelik haline getireceksin
Ğ-) Bilim, Sanat ve Sporda dünyada ilk 3 ile yarışacak seviyeye geleceksin
H-) Çok çok güçlü bir ordun olacak ve hemen hemen bütün silahlarını kendin üreteceksin
J-) Halkının alın gücü ABD, AB, Kanada, Avustralya vb. medeni ülkeler gibi yüksek olacak.

Türkiye'ye ilave olarak; imam Hatipleri tamamen kapatacaksın....

işte bunları yaptığın gün tıpkı Osmanlı, Selçuklu, Timur, Roma, Hunlar, Göktürkler, Persler vb. nin zamanında olduğu gibi bir güce ulaşır, günümüzde imparatorluk gücünde olan ABD, Rusya, Çin, ingiltere gibi ülkeler arasına yerleşirsin....