bugün

gerizekalı cahil müslüman dünyası

yazıyı dikkatli okuyan insanların sözkonusu yazarın konuyu "müslümanlar ve diğerleri" olarak değil de "gerizekalı ve cahil müslümanlar ve diğer müslümanlar" olarak ayırdığını anlayabileceğine inanıyorum. yazar tüm müslümanlara gerizekalı cahiller dememiş, gerizekalı ve cahil olanlara gerizekalı cahil demiş. daha fazla hecelememe gerek var mı bilmiyorum ama hoşgörüsüzlükle ilgili bir şey göremiyorum. her kesimin içinde tutarlı ve zeki insanlar olduğu kadar gerizekalı ve cahil insanlar da var malesef.

bazı fanatikler anlmadan dinlemeden "bak bu kendini bir şey sanan ateist hepimize gerizekalı cahiller demiş" diye atlayınca da adamın lafı doğrulanmış oluyor işte.

benim içnde bulunduğum ateist/agnostik kısımın içinde de gerizekalı ve cahil bir fanatik grup var, dindar kısımın içinde de var. önemli olan anlayarak ve dinleyerek, birbirimizi birbirimize doldurmadan yaşamak. işte o zaman hoşgörülü insanlar oluruz. birinin lafına dan diye atlayıp hiç altını araştırmadan birilerine laf ederek değil.

edit: düşüncemin temeli, ekşi sözlük yazarının "gerçek islamdan uzaklaşmaktan bahsetmiş olması.