bugün

google ın insanların ruh sağlığını bozması

internet kullanıcılarını hastanelik etmesi olayıdır.

söz gelimi mesela bu motorda "inek" kelimesini aratıyorsun. sıralama "tümü, görseller, videolar, haberler, haritalar vs." diye gidiyor. başka bir kelime aratıyorsun. Mesela "soda şişesi" yazıyorsun. bu sefer "haritalar" kısmının olduğu yere "alışveriş" kısmı ekleniyor.

işleri kızıştıralım dedin. "döner" yazdın aramalara. bu sefer "görseller" ve "videolar"ın arasına "hartalar"ı sıkıştırıyor.

bu böyle uzar gider, sonuca geleyim;
şimdi bunun bir sebebi var elbet, biliyorum. hangisinde daha fazla sonuç varsa onu başa alıyor. ama biz kullanıcılar böyle rahat kullanamıyoruz ki. hızlı internet kullanıcısının alışkanlıkları vardır ve bunları kafasına kodlar. "ilk sırada haritalar, ikinci sırada görseller, üçüncü sırada videolar var" gibi gibi. bunları kafana kodlayınca bakmadan hızlıca tıklarsın. bu işini kolaylaştırır.
ancak bunların sürekli yeri değişince ben duraksıyorum. takılıyorum. kısa devre yapıyorum. çoğu zaman da el alışkanlığı yarım yamalak oluşunca yanlış olanlara tıklıyorum. resimlere bakacağım, haritalara giriyorum. gibi gibi.

yok bu acep bunun bir çözümü bilemiyorum. ama gerçekten sinir bozucu bir durum.

böyle olmas ki google. ananı avradını yani, böyle olmas...

edit: eksilemeden önce bi' okusaydın be reis. entryyi girdiğim anda eksi yedim. böyle bir şey olabilir mi...