bugün

cengiz inşaat ile yapılan ibretlik vergi uzlaşması

Türkiye'de geçerli ekonomik planlamalar bittikten sonra inşaat sektörü ile iç ekonomiyi canlandırıp güçlendirdiği için hükümet, bir inşaat firması olan cengiz inşaattan da dolayısıyla vergi alması çok da işine gelir bir şey değil.

Türkiye büyük bir ekonomik krize doğru sürükleniyor. eurolarınızı dolarlarınızı bozdurun diyen bir cumhurbaşkanı ve bugünlerde de altınlarınızı bozdurun diyor! neden çünkü artık gidişatın önüne geçemiyorlar.

"doğuda savaş var" argümanı bunu açıklamaz, aslında inandırıcı da değil. cumhurbaşkanı şuan sadece yaklaşmakta olanı geciktirme gayreti içerisinde. 2023 e inanılmaz bel bağladılar ama 2023 de yeraltındaki zenginlikleri günyüzüne çıkartacak teknolojimiz bile yok.

mortgage krizinden çok daha büyük bir kriz yaklaşıyor, inşaat sektörünün yarattığı boş ekonomi artık iyice şişti ve patlaması çok ama çok yakın, işte o zaman olan zengine değil milyarlarca lira kredi çekip ömrünü ipotek eden orta gelirli aileleri çok ama çok büyük tehlike bekliyor. Kredi dolayısıyla yıllarca satamayacağı evine, işsiz kalıp kredisini ödeyemediğinde bankalar da hiç gözünün yaşına bakmadan el koyunca televizyonlardan kendisini yakanı, köprüden atlayanı bol bol göreceğiz.

kısacası hükümet inşaat sektöründen vergi alıp kendi ayağına sıkmaz, 2023 e kadar öyle ya da böyle bu işi götürmeye çalışmaktan başka çareleri yok.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar