bugün

8 ağustos 2008 gürcistan rusya savaşı

gürcistan ın güney osetya nın bazı bölgelerine ağır silahlarla saldırması ve akabinde 2 rus uçağının gürcistan a ait bir karakolu bombalaması ile ufaktan kendini hissetiren savaş. rusya bm güvenlik konseyi nin acilen toplanmasını istemiştir.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev in, Güney Osetya daki son gelişmeleri değerlendirmesi için Güvenlik Konseyi nin toplanmasını talep ettiği belirtildi.
Rus itar-Tass ve RiA Novosti haber ajansları, Medvedev in yardımcılarıyla danışma toplantısı yaptığını ve Güney Osetya daki son gelişmeleri değerlendirmesi için Güvenlik Konseyi nin toplanmasını istediğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, toplantının kısa sürede yapılacağını söyledi. Bu arada, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak için gittiği Çin de Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Gürcistan yönetimi Güney Osetya da çok saldırgan eylemler düzenliyor. Aslında ağır silahlar ve zırhlı araçlar kullanarak savaş başlattılar dedi.

Putin, saldırgan Gürcistan ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği uyarısında bulunmuştu. Putin, nasıl karşılık verileceği konusunda detaya girmedi.

anadolu ajansı