bugün

suriye iç savaşı

şu sıra odak noktası rakka ve deyrizor.

-deyrizor: kuşatma kırıldıktan sonra ordu birlikleri fırat boyunca 25 km kadar kuzeye ve 10 km kadar güneye yöneldi. bugün jafrah köyünün olduğu bölgeden fırat'ın karşı kıyısına geçildi.
-hatta bugün ilk takviye uçakları deyrizor havaalanına inmiş.
-ypg deyrizor'un kuzeyindeki sanayi bölgesini aldı. "ordunun fırat'ı aşmasına izin vermeyiz" diyorlardı ancak suriye-rusya bombasını kıçlarına yediler.
-rakka'da ilerleme yavaş.
-ukayribat'ta sıkışan ışid'e büyük darbe vuruldu. oradaki büyük bir ışid karargahı ele geçirilmiş. yüzlerce militanı da öldürmüşler.
-halep: jobar/ayn terma'da bombardıman yapılıyor.
-tsk, hatay ve kilis'e yığınak yapıyor. bu sefer afrin operasyonu başlar herhalde.

şu anki durumda ypg deyrizor'da başını alacak herhalde. fırat'ı aşan ordu ırak sınırına doğru büyük bir saldırı başlatarak ypg'nin yolunu rahatça kapatabilir. ypg'nin fırat'ı aşıp deyrizor şehir merkezine girmesi de pek mümkün gözükmüyor. bir kere ordu daha yakın. kısaca, deyrizor ili büyük oranda orduya kalacak gibi.

ışid ise deyrizor'da kuşatılan durumuna düştü. mayadan-deyrizor arasının ve ışid kontrolündeki deyrizor'un ordu-ypg çemberine alınmasına az kaldı. ee, şimdi buraları ypg'te teslim etme zamanı * geçenlerde bir haber okumuştum: abd, rakka'dan 20 ışid komutanını kaçırmış. aslında ajan olan bu insanımsıların tecrübelerinden yararlanacaklarmış.

ayrıca ypg için büyük gün yaklaşıyor. iyice palazlandılar, terörle mücadele adına her tarafa çöktüler. öncelikle afrin operasyonu (denize çıkışı kapat) ve esad'la işbirliği gerekiyor ki bu demokrasicileri (!) halledelim. öso yanlışından ne zaman dönsek kar. tabi dış politikamız daha nasıl yönetilir, allah'a emanet.