bugün

yersiz oyuncular

kapıyı açar girersiniz yota'ya. karşınıza ufacık bir masanın berisinde bilet veren ve sizi tatlı bir tebessümle karşılayan armağan çıkar. biraz muhabbetle para verir bilet alırsınız. erken geldiyseniz odada oturursunuz. genelde kesin oyuncular birileriyle tanışıktır, siz hiç tanışmadıysanız da ilerde tanışacaksınızdır. yanı başınızda biriyle konuşur olur sinan ya da nuri genelde. sonra armağan herkesi salona çağırır, beğendiğiniz yere oturursunuz siz de. her zaman dolu olmaz maalesef ama dolu oldu mu da sahne bile dolar taşar. sahneye alkışlarla girer nuri, sinan, mutlunur, sevim. siz onları onlar sizi alkışlar peşinen. bu arada armağan tüm kapıları kilitlemiş, hasılatı da uygun bir yere kaldırmış olur, kameranın başına geçer ve kayda başlar. yoksa yok olur bu metinsiz kurgusuz komedinin bu bölümü. her seferinde bu olayı bilmeyenler için nuri anlatır, doğaçlama ve yapacakları hakkında kısa bir ön bilgi.

nuri konuşma ustasıdır bence, itü'den çıkmış bir makinacıdır. sinan marmarada çalışma ekonomisini bitirmiştir, mimikleriyle insanı bitirir. sevim itü türk musikisi devlet konservatuarını bitirmiştir, müthiş bir tsm solisti olabilecekken müthiş bir oyuncu olmuştur. mutlunur genç yaşta müjdat gezenden mezun olup bu ekibe katılmıştır. hepsi birbirinden sıcaktır, ilgilidir, aralarda konuşabileceğiniz insanlardır. bu işe emek vermişlerdir, yürekten bağlanmışlardır.

yotacılarla ilgili ben de ön bilgiyi verdiğime göre şimdi nuriye yeniden dönebiliriz. nuri ön bilgi verir, yönelimler alacağını söyler tatlı ses tonuyla ve o günkü karar verdikleri ilk oyunla başar 2 saatlik gülmece fırtınası. ...

devamı? devamını yaşayarak öğrenmek en güzeli. pişman olmayacağınıza kefilim.