bugün

ağır depresyonda olanlara tavsiyeler

kesinlikle dine bel bağlamayın diyerek verdiğim tavsiyedir. ben de inanıyorum fakat insanın zor durumlarda bel bağladığı şeyler zor durumdan kurtulunca da peşini bırakmıyor. din yerine daha farklı şeyler denemelisiniz.

program yapmak ve bunu kurşun kalemle yapmak size sebepsiz bir enerji sağlayacaktır. ne programı yapacağınız sorunu da size kalmış. işinizle, okulunuzla, sporunuzla ilgili bir şeyler olabilir.

unutmayın hayat gerçekten böyle şeyler için çok kısa. evet kötü hissediyorsunuz ama bal gibi de biliyorsunuz ki bunlar geçici şeyler. son nefesi verdiğinizde yaşamadığınız her an için o kadar çok pişman olacaksınız ki nefesi vermek istemeyeceksiniz. hani girdiğiniz sınavlar, yaptığınız heyecanlar, duyduğunuz acılar, çektiğiniz ayrılık sancıları varya bunların hiçbiri aklınıza bile gelmeyecek. biliyorum depresyonunuz için bir sebep bile yok sadece sürekli bir hüzün ve çaresizlik duygusu içinizde devirdaim yapıyor. bonzai içmek gibi bir şey bu. ama inanın onun verdiği dehşet bile son buluyor. unutmayın, sizin için sizden önemli hiçbir enerji biçimi yok.
güncel Önemli Başlıklar