bugün

ricardo andrade quaresma bernardo

sanırım kendisini hiçbir zaman anlayamayacağım ve her daim kendisine yazık ettiğini düşüneceğim futbolcu. oynadığı futbolu, daha doğrusu bundan çok daha iyisini yapabilecekken bununla yetiniyor oluşunu her daim eleştirmişimdir. bu eleştiriler beni yavaş yavaş kendisine karşı antipati beslemeye itmişti ki şu fotoğrafı görünce içim eridi resmen ve pişman oldum:

görsel

bu adam dediğiniz gibi bir çingene, evet çakı sallamasını bilen bir şopar; ama içindeki insanlığı, sevgiyi her zaman belli eden biri. futbol denilen o çok önemli(!) spordan daha önemli şeyler olduğunu hatırlattığı bilmem kaçıncı görüntü bu.

aslında onun taraftarla olan ilişkisi de bu şekilde. iyi oynamasa da sahada kalmak istiyor, beşiktaş'ı benimsemiş durumda çünkü. kaptanlığın oğuzhan veledinde olmasını yediremiyordur mesela. halbuki takımda kendisinden daha eski ve türk olması sebebiyle kaptanlığın onda olmasının daha doğal ve doğru olduğunu kendisi de biliyordur.

yeteneğini kullanmıyor değil ama onun potansiyeli kesinlikle bu olamaz. maalesef iş işten geçti, bu saatten sonra o potansiyel içinde gömülü olarak kalacak ve emekliye ayrıldığında, yıllar sonra hiç kimsenin kendisinden iyi olduğunu kabullenemeyecek. ben bundan daha iyisini yapardım diyecek. ah o -di li geçmiş zamanlar, öyle olmuyor ne yazık ki.

her şeye rağmen quaresma'dan ekstralar beklenebilir. gazı aldı mı şampiyonlar liginde real madrid'e de gol atabilir. patlamaya hazır bir bomba. türkler de gazla çalışır belki ondan bu kadar rahat ve sıcak hissediyordur burada. ben seviyorum, beşiktaş ruhunda kaldığı sürece kötü oynasa da seveceğim. son olarak:

-zeki ama çalışmıyor.