bugün

kemalist eğitim sistemi istemiyoruz

desteklediğim öneri. kemalist eğitim ya da başka bir eğitim sistemi ile türkiye'nin sorunları düzelmez. bunlar ancak zeka özürlülere yönelik özel eğitim verilerek topluma, üretime kazandırılmalı ve oy kullanma yetkileri ellerinden alınmalıdır. neden mi? demokrasi sadece seçimle iş başına gelen kişi tarafından yönetilmek değildir. kendi aklını işletemeyen, bağımsız karar alamayan, şeyhlerinin sidiğini içen, kulaktan dolma bilgilerle ve birilerinin söyledikleri ile hareket eden adamlara kemalizmin öngördüğü şekilde değil, dünyanın en iyi eğitim sistemini getirseniz dahil başarısız olacaktır. örneğin bir köpek düşünün. ne kadar iyi eğitirseniz eğitin yapabilecekleri sınırlıdır. bizim çomarların da layığı budur.
son 4 yılda ygs'de fen bilimleri alanında soru çözme ortalaması 40 sorudan 1’in altında olan liselerin oranı anti atatürkçü imam hatip anadolu liselerinde %66,47’ya,imam hatip liselerinde ise %81.26’ya ulaşmaktadır. soru çözme ortalaması 5’in üzerinde olan imam hatip anadolu liselerinin oranı %3.41,imam hatip liselerinin oranı ise 0’dır.
durum, bütün yatırım önceliklerini imam hatip liseleri üzerine yapan siyasi iktidar açısından çok büyük bir başarısızlıktır.

sonuç: temel bilimlere karşı duran geri zekalı islamcıların önerdiği eğitim sistemi, kemalist eğitim sisteminden çok daha kötüdür. kemalist eğitim sistemini başka bir kesim, mantıklı bir sebep ile tenkit ederse tartışmaya açıktır.