bugün

kemalist eğitim sistemi istemiyoruz

kemalist eğitim sisteminden ne anladığımıza bakmak lazım bence. isteyen istediğini kişiyi sever/sevmez, saygı duyar/duymaz, bence sevmese de saygı duymak erdemdir. inkılap tarihinde, önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk olunca; ondan bahsedilmeden anlatılmasını hayal dahi edemedim şuanda. padişahsız osmanlı tarihi hayal edemediğim gibi. padişahla Atatürk kıyaslamasını yapmadığımı anlayabilecek yaşlarda olduğumuzu düşünüyorum.
Mustafa Kemal Atatürk bu memleketin, saray düzeninden çıkıp; cumhuriyet rejimine gelmesini sağlamıştır/ gelmesinin sağlanmasında önderlik etmiştir. bu bana göre herkesçe bilinen bir gerçektir, değiştirilemez. ülkenin her anlamda ilerlemesini sağlamıştır. Geri dönüp baktığımızda, bu memleket için yapılan daha iyi bir başarı örneği varsa söyle, öğrenmiş olurum. daha başarılısını ben kendi adıma bilmiyorum.

komşumuzun oğlu 3. sınıf öğrencisi ve 8ile 3'ü toplayamıyor, çarpma tablosunu bilmiyor. başka bir tanıdığımızın çocuğu 2. sınıf öğrencisi heceleyerek zar zor okuyor. matematik, fen, sosyal bilgiler dersi aldıkları halde bu çocuklar bu haldeyse, kaldırılması halinde olacakları düşünemiyorum. Bu mudur bizleri ve geleceğimizi kurtaracak sistem ?