bugün

ateist ahlakı

Ahlakı hangi birimle ölçüyorsunuz? Mesela kaç tesla senin ahlakın?

Kimine göre adam öldürmek en büyük günah, kimine göre en büyük gereksinim (bkz asker); kimine göre çalmak haram, kimine göre hayatın gerçeği. (açlıktan ölmek üzere olan insan)

Ahlak yaftasını başkalarına yapıştırmayı bıraktığınızda konuşabilirsiniz ancak ahlaktan. Bu yaptığınız başlı başına ahlaksızlıktır. (ölç gerçekliğini ölçebilirsen)

Ahlak, insanların dillerine vurduran bir hastalıktır. genel geçer ahlak kuralları olamaz, zamana-mekana-insana göre değişim gösterir ve göstermelidir. bizim toplulumuzda ahlak = kadın biriyle sevişiyor mu? sorusudur. mesela bizde çalıyor ama çalışıyor diye bir cümle var, baya ünlü. bundan kimse konuşmaz, önemsenmez. ama konu bir kadının amı oldu mu, kadın erkek fark etmeden dilimize vurur. bu yüzden önce kendinize bir bakın, sonra bilmemnenin ahlakı dersiniz.

Bu arada bir konuda ne kadar çok konuşuyorsan, o konuştuğun konuya o kadar ihtiyacın olduğunu gösterir. bu yüzden ahlak diye bağıranlar ve bu konuyu boyuna açanlar en fazla ahlağa ihtiyaç duyanlardır.