bugün

ak parti döneminde batan bankalar

al bir kara cahl daha lan salak pamukbank ın uzan ile alakası ne salak.

El Konulması[değiştir | kaynağı değiştir]
90'lı yıllarda etkili olan ancak 1999 ve 2001 Türkiye ekonomik krizlerinden sonra sorun oluşturan off-shore sistemiyle yüksek kazanç sağlaycakken oluşan iç açık nedeniyle, bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izninin kaldırılmasına gerekçe oluşturan Bankacılık Kanunu'nun 14. maddesinin 3. fıkrası gereğince, istenen tedbirlerin kısmen ya da tamamen alınmadığı ve yükümlülüklerin vadesinde yerine getirilmediği nedeniyle 3 Temmuz 2003 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilerek etkinliğine son verildi.[1] Kapatılan imar Bankası'nın muhabir bankası imar Bank Off Shore, off-shore hesabı bulunan mudilerinin başvurması için onlara yönelik bir duyuru yayımladı ve belirli bir adres verdi. Duyuruda, imar Bank Off Shore'un Türkiye'deki muhabir bankası konumundaki imar Bankası T.A.Ş'nin bankacılık faaliyetlerine son verildiği, buna karşılık imar Bank Off Shore'un faaliyetlerine ve hizmetlerine aynen devam ettiği vurgulandı. Muhabir banka konumundaki imar Bankası T.A.Ş.'nin faaliyetlerinin sona ermesi nedeniyle imar Bank Off Shore mudilerinin 21 Temmuz 2003 tarihinden itibaren banka ile ilgili olarak Tavşanoğlu Hukuk Bürosu'na başvurmaları istendi.

2003 yılında BDDK tarafından imar Bankası’ndaki kayıt dışı mevduat soygununun bankada sadece birkaç kişinin kullanım yetkisi bulunan GMO4 programı kullanılarak ters kayıtlar verilmesi yoluyla gerçekleştirildiği açıklanmıştır. BDDK’nın uyarısına rağmen bankanın, sadece 12 Haziran 2003’ten sonra 616 trilyon lira, 17.5 milyon dolar ve 9.4 milyon euroluk mevduatı off-shore’dan tasarruf mevduatına dönüştürdüğü, açığa devlet tahvili ve hazine bonosu satışıyla topladığı paranın ise 728.4 trilyon lira olduğu bildirilmiştir. Gizlenen mevduat nedeniyle sadece 2003'ün ilk beş ayında kaçırılan verginin 125 trilyon lira olduğu belirlenmiştir.[2]

Bankaya el konulmasının ardından BDDK tarafından bankanın yönetim kurulu başkanlığına 16 Şubat 2003 tarihinden 3 Temmuz 2003'e kadar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış Zeki Cumhur Doğan atanmıştır. Bankanın batışı, 2003 yılında dönemin parasıyla ülke ekonomisine 9 katrilyon Türk Lirası (1 Ocak 2009'da tedavüle giren para birimine göre 9 Milyar TL) iç zarar oluşturmuştur.

Halk arasında imarzede olarak anılan banka mudilerine bir yıl sonra devlet tarfından ödeme yapılmaya başlandı. TMSF’den yapılan açıklamada, imar Bankası’ndan karşılıksız hazine bonosu alıp, TMSF’ye başvuruda bulanan toplam 22 bin 145 adet hak sahibine bugüne kadar 25 etap halinde toplam 914.174.801,20 TL’lik ödeme yapıldığı bildirildi. Açıklamaya göre 22 Şubat 2010 Pazartesi günü 32 adet hak sahibine Ziraat Bankası tarafından 26. etap ödemesi olarak 2.127.334,94 TL tutarında ödeme yapılacak.[3]

al bu yazı girsin götüne. salak herif uzan kaçtıktan sonra vatandaş mağdur olmasın diye ( bana kalsa o kadar yüksek faize atşayan kendi devletini soyan vatandaş batsın) devlet bankaları zararı karşıladı. senden benden çıktı.

iyi bak oraya hangi yıl hortumlanmış o bankalar dava ne zaman açılmış. tekrar ediyorum 1999-2002 döneminde tam 52 banka hortumlanmış ve batmıştır. ak parti döneminde batan banka yoktur. pamukbank a ak parti den önce el konmuştur.

öf cahiller. al bu da pamukbak bak bakalım ne zaman usulsüz işlemler sebebiyle el konulmuş.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 19 Haziran 2002 tarihinde aldığı kararı ile Pamukbank'ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredildi. TMSF, 29 Haziran 2002 tarihinde aldığı karar ile Pamukbank'ın satış sürecini başlattı.