bugün

kedi kısırlaştırmak

yaklaşık 3 hafta önce biricik kedim için yaptığım aktivitedir.
herkes açısından yararlı olması açısından süreci özetleyeceğim.
minik kedim büyüdü ve kızgınlığa girdi. açıkçası 5 aylık olduktan sonra bu durum başlamıştı ancak veteriner önerisi sebebiyle kedim 1 yaşına gelene kadar kızgınlıklara katlanmaya karar vermiştim, taa ki kedim benim içinde olduğum yorganın üzerine çiş yapana kadar. yaklaşık beşinci çiş vakasının sonunda kararım kesinleşti zira sabah yeni uyanmış, işe gidecekken bir anda üstünüme çiş yapan bir kedi ile karşılaşmak hiç hoş bir durum değildi.

hemen veterinere koştuk, durumu anlattık, iki tarafın da çektiği bu eziyete bir son verme kararı aldık. sonuç olarak yaklaşık 3 hafta önce şeftali kısır bir kediş olarak hayatına devam etmeye başladı.

ameliyattan minimum 8 saat önce yemek yemeyi kestik, suyu bıraktık. (ben öncesinde ıslak mama verdim ki acıkma ihtimali de çok olmasın) ardından ameliyata gittik, minik hanım kız narkoza rağmen zor uyumuş hemen uyanmış * sol tarafında ufak bir yara ile eve geri döndü. ilk günler kendisi hiçbir yere atlayıp zıplamadı ve genellikle uyudu. 3günden sonra eski formuna kavuştu ısırmalar, atlamalar, zıplamalar geri döndü.

şu an 3 hafta geçti ve kedi hanım normalde iştahı oldukça kapalı olmasına rağmen elimdeki galetaya, patates kızartmasına, pancara, masadaki süte, antep fıstığına, yer fıstığına, hindi fümeye karşı inanılmaz bir istekle atlayıp zıplıyor ve hemen kilo almaya başladı. bu nedenle kuru mamamızı değiştirdik ancak diğer yiyeceklerden nasıl uzak tutarız bilmiyorum. galiba tontiş bir kedi olacak bundan sonra çünkü kıyamıyorum.

son olarak maddiyata gelecek olursak, 300TL'ye ameliyat yaptırdım, normalde 450TL imiş. belediyelerde bedava olduğunu da duydum. bilginize.