bugün

hz muhammed in geliniyle evlenmesi

insanlığın en hayırlı icatlarından olan evlatlık kurumunu sabote eden bir tutumdur.

olayın magazin yönü zerre umurumda değil, mühim olan yukarıda vurguladığım husustur.

allah'ın işine bakın ki kölelik kurumu gibi rezil bir uygulamayı ortadan kaldırmıyor ama evlatlık kurumunu yok etmeyi uygun buluyor! ne iş? ne gerek var? üstelik böyle bir kötülük, kendisi de bir yetim olan, amcasının evinde büyütülen peygamber aracılığıyla yapılıyor!

onca kötülenen müşriklerde evlatlık kurumu olmasaydı ve hastalıklı namahrem anlayışı olsaydı ne olurdu bir düşünün isterseniz. ebu talip peygambere evinde bakabilir miydi? malum, yeğen olmaları hasebiyle ebu talip'in kızları ile peygamber namahrem sayılır.

eşimin pek dindar teyzesi ve kocası var. iyi insanlardır. maddi durumları da iyidir. çocukları olmadığı ve evlat edinmek istedikleri halde sırf evlerinde bakmaları uygun olmayacağı için evlatlık edinmediler.

diğer taraftan aynı durumda olan amcam bir kız çocuğunu evlatlık edindi, güzelce yetiştirdi, hayırlı bir evlilik yaptırdı, o evlilikten doğan çocukları hacettepe ingilizce tıpta okuyor.

dediklerimde haklı olduğumu bunları okuyan dindarlardan vicdan sahibi olanlar pekala kabul ederler. fakat dini şartlandırmalardan mütevellit korkuları itiraf etmelerine engel olur.