bugün

kıdem tazminatının kaldırılması

para lazım müktedirlere! boş yapmayın boşa. böylece kıdem tazminatları da artık akepelilerin ceplerine akacak. havuz var ya hani havuz, hah işte o havuz kurudu, bir damla bile su kalmadı, mecburen para lazım. Bunun içinde çalışan gerizekalıların hakkı olan tazminatları ellerinden bir şekilde almak lazım. güzel bir yontma kanunuymuş.

o zaman ufak bir soru; daha emekli olmana çok var ve bu düzenleme ile sana ait olan tazminatı elinden aldılar, dediler ki; üstteki değerli kardeşimin de belirttiği gibi zaten güvence altında olan bir tazminatınızı biz daha da güvence altına almak istiyoruz. bunun için bu düzenlemeyi yaptık. itiraz etmeyin. diyelim ki 18 senen var emekliliğine, şimdi gitti kıdem tazminatları. 18 yıl sonra ne olacağını biliyor musun ki?uzun lafın kısası. gitti tazminatlar bu adamın cebine geçmiş olsun.

ha aksini iddia edenler iş ve işçi davalarına baksın. adam daha 7-8 yıl önceki tazminatlarını mahkemeye veriyor 2,5 yıldır mahkemede dava hala sonuçlanmıyor. sana bir de emekli olma kıstası getiriyor. artık emekli olabilir misin o da ayrı mevzu. ülkedeki ortalama yaşam standartları ve ömür süresi göze alındığında bu gerçekleşebilir mi bilemiyorum! hadi ıkındın oldun. ya o parayı yiyebilecek süre ne olacak zaten ölmek üzereydin. hadi hepsini boş verdim. sen zaten ölüsün! cebindeki paraya sahip çıkamayan öküzler zaten ölü demektir benim gözümde. adam resmen cebinizdeki parayı çalıyor kanunla, düzenleme ile.

soğuk su içsin taşeron da şurada, burada çalışanlar. ya da zaten ölüsünüz, gidin gerçek anlamda ölün. atın kendinizi.
güncel Önemli Başlıklar