bugün

bilek güreşi

bilek güreşinde olayı tamamen kolunuzun üstlendiği gibi bir algı var. bilek güreşi vücudun tümü ile yapılan bir spor. duruş pozisyonunuz çok önemli. sağ elle güreşeçekseniz, sağ ayağınız ileride olması ve vücudunuz hafif çapraz konumda olması gerekir. enerjiyi kalçadan omuza, omuzdan kollara şok etkisiyle ilettiğiniz vakit çok daha başarılı olabilirsiniz. velhasıl; işi sadece kolla halletmeye çalışmayın.

ben bu işi profesyonel olarak yapmadım. sadece ilgimi çektiği için videolar ve makaleler sayesinde temel bilgileri öğrenmiş oldum. bu sporda biraz iddialı olmak istiyorsanız bol bol video izleyin. adamların duruş pozisyonlarını detaylı bir şekilde analiz edin. sonrası kendinize bir idol belirlemek. mesela john brzenk gibi bir üstat.

özel olarak antreman yapmıyorsanız genetiğinizi kullanmanız lazım. elleriniz büyükse bu sporda her zaman artınız var. sağlam kemik yapısı önemli. güçlü parmaklar rakibinizi başından sindirmeye yeterli. bilek güreşi yapacaklara nacizane bir tavsiyem olacak. rakibinizin elini sarmaktan ziyade baş parmağına odaklanın. baş parmağı ne kadar iyi kavrarsanız, rakibinize bir o kadar üstünlük kurmuş olursunuz. baş parmağı ekarte etmek önemli.

brzenk başkan;

https://www.youtube.com/watch?v=0CjjBz-QIto