daglica baskini ni genelkurmay biliyordu

bu iddialara inanmak istemiyorum ama dağlıca baskınında ters olan bişeyler var dediğim saptamadır.

bir kere, baskında en kritik yerlerde kürt kökenli ve dtp ile ilişkide olan askerler görev almıştır (örneğin telsizciler). tsk nın bunları bilmesi gerekirdi.

ikincisi; dağlıca komutanı yarbay dirik olay günü düğündeymiş. bu adamın soy kütüğü ilginç. olaydan sonra da görevden alınmadı. babasının paşa olduğunu da biliyoruz. haliyle yarbay dirik in sabetay olma ihtimali var malesef.

üçüncüsü; bu olayda istihbarat birimleri hiç mi çalışmadı, uyudu dedirtmiştir ki, hakkaten istihbaratımızın bu olaydan bilgi sahibi olması gerekirdi. zir sınırı geçen beş on kişi değil, 200-250 kişi.

dördüncüsü; bana göre bu olay pkk olayı da değildir. zira oradaki askerlerimizin boğazları kesilerek öldürüldükleri belirtilmektedir (o bölgeden bir arkadaşın ifadesi). muhtemelen askerlerimiz uyuyorlardı. bu olay cia ve mossad tarafından organize edilmiştir. pkk bu çapta bir baskını tek başına yapamaz.

beşincisi; dağlıca yı 2000 yılında görmüş biri olarak söylüyorum ki; dağlıca bölüğü yakınlarında birliklerimiz mevcut olup, bunların olay yerine intikalleri bir kaç saat bile almaz. ama nedense çatışma sabaha kadar sürmüş ve hiç takviye birliği olay yerine intikal etmemiştir. bu çok ilginçtir. zira dağlıca sınıra çok yakın olup, bu bölgede bir çok karakol ve birlik bulunmaktadır. neden olay yerine takviye gönderilmemiştir? bölgdeki iletişim bu kadar zayıf mıdır?