bugün

sabaha biraz bilgi bırakalım

1-ABD' de Güneş Enerjisi şu anda Kömür endüstrisine göre 2 kat daha fazla istihdam yaratmış durumda. Çoğunlukla kurulum amaçlı işlerin yoğunlaştığı ABD' de teknolojik gelişimler ve AR- ge süreçlerinin çok daha fazla iş alanı yaratacağı ve Güneşteki istihdamı arttıracağı bildiriliyor.

2- Trump’ın piyasalara etkisinden faydalanabileceğini düşünen Google X Robotics Yazılım Müdürü Max Braun, bu bilgilere göre hisse alıp satan bir bot geliştirdi. Botun tek amacı, Trump’ın tweet’lerini takip ederek, adı geçen şirketlerin hisselerini alıp satmak. Tweet’lerde Trump’ın görüşlerinin olumlu ya da olumsuz olduğunu anlamaya çalışan bot, ulaştığı sonuca göre yatırımlarını değerlendiriyor. Bot ayrıca Twitter üzerinden bu konuda yatırım tavsiyesi de veriyor imiş. Takip gençler takip.

3- Microsoft HoloLens Teknolojisi ile küçük alanlarda büyük işleri başarmak mümkün. Bir bina tasarımının koridorlarında dolanmak, bir Airbus veya Boeing in koridorlarını ve kokpitini dolaşmak sadece küçük örneklerden biri. Explorere Aplikasyonları ile hololens tam bir simülatöre dönüşüyor.

4- Ford Motor Şirketi Argo isimli yeni girişimi için 1 Milyar Dolarlık Yatırım yapmış. 2021 de Sürücüsüz araç yapımı için markete hızlı ve çarpıcı bir giriş için teknoloji üretimine başlanmış.

5- Türkiye için rakamları araştırıyorum bulursam paylaşacağım. Ortalama bir insan dakikada 200 ve 400 kelime aralığında okuma yapabiliyor.Kitabında ortalama 50.000 kelime içerdiğini varsayar ve 400 e göre hesaplarsak, 417 saat 200 kitap için yeterli. ABD' de insanlar 608 saati Sosyal Medyada, 1642 saati ise TV başında geçiriyor. Şu 417 saatin sağladığı katma değerden bahsetmiyorum bile.