bugün

sabaha biraz bilgi bırakalım

Yine bilgiyi bırakıyoruz köşeye bucağa;

1-Dünyanın en başarılı yapay zeka uzmanları yapay zekanın insanlığı ele geçirmesi gibi bir felaket senaryosunun gerçeğe dönüşmemesi için bir araya gelmiş. Kaliforniya’nın Asilomar sahilinde bir araya gelen uzmanlar, gelecekteki yapay zeka araştırmalarını yönlendirmek üzere 23 prensip üzerinde anlaşma sağlamış. Maddeler; araştırma konuları, etik ve değerler, uzun vadeli konular gibi çeşitli başlıklara ayrılmış Detaylar; “dünyahalleri” nde

2-Elon Musk’ ın araç akımını tamamen yer altına alma fikri için geliştirilen sondaj makinesi, kazı çalışmalarına başlamış. Sembolik bir başlama olsa da, ileriye dönük projenin ne kadar ciddi olduğunu gösterir nitelikte. Kazma aracının özellikleri konusunda belirtilen en önemli özellik; 10 kat daha hızlı kazı ile kazı sürecini azaltma.

3-3D Yazıcı ile basılan organlar kullanıma hazır imiş.

4-Grand View Research' ün raporuna göre, küresel yüzen güneş panelleri pazarının 2015 yılında ki; 13,8 milyon dolar seviyesinden 2025 yılında 2,7 milyar dolara çıkması bekleniyor.

5-Sosyal Paylaşım Sitelerinin Gelirleri
Facebook: 2015- 17.9 Milyar$, 2016- 27.3 Milyar$
Twitter: 2015- 2.2 Milyar$, 2016- 2.6 Milyar$
Facebook, Türkiye’nin 2016 yılı otomotiv ihracatından daha fazla gelir elde etmiş.

6-Sanayide robotlaşmada Dünyada 25. Sıradayız.

7-Tavlanın, satranç, dama, Go gibi zekâ oyunu kategorisinde düşünülen oyunlardan en önemli farkı işin içine zar (şans) faktörünün girmesidir. Bu hamle ihtimallerini arttırır, oyunun yönü ile ilgili öngörünüzü kısıtlar ve her hamlede sizi yeni aksiyonlar almaya iter.