bugün

masum

ilk bölümünü izledim. Çok şaşırdım, çok beğendim. ilk defa oyuncuların kasıntılığı yüzünden gerilmeden bir dizi izledim. daha çok film gibi ama. Yeni dönem filmlerden biri olsa kesin kasıntı bi oyuncu yüzünde gerilecektim.

dizinin sakinliğini çok beğendim. haluk bilgiler'in sakinliği özellikle. eve gelen misafirin evdeki mutsuz ortamı fark ettiği an misafirden utanma anı var mesela bir saniyelik. çok iyi geldi o sahne falan. oyuncuların hepsi çok iyi ve çok kıvamındalar. sırf onun için izlenir.

böyle sakin ama alttan alta insanı meraklandıran bir diziye ihtiyaç varmış bence.

Ama ben bu kadronun bu sakinlikte her bölüm ayrı bir olay çözeceği türde bir dizi olarak görmek isterdim. Çünkü behzat ç'den daha rahat hissettirdi dizi bana. Her hafta zekice suçları çözen bir ekip daha iyi giderdi. Bosch dizisi gibi. Sakince ilerleyen zekice cinayetler.

ikinci bölümü izlemedim. O zaman asıl ortaya çıkacak iyi mi kötü mü.

8 bölüm olacakmış. ilk bölümde ufaktan anlaşılan tek bir konu üzerinden 8 bölüm pek çıkmaz gibi geldi. Yani 8 çıksa bile ama fazlası çıkmaz.
Dediğim gibi bu sinerjide sürekli devam eden bir kurgu yapılsa farklı cinayetler, farklı kötü adamlar falan, izlenir bence. Maya tutmuş yani.