bugün

yurtdışında helal et arayan beygir

Bu şuna benzer,

yurt dışında cafe işleten türkler var ve kapı girişinde "helal" logosu yada yazısı olur.

Ancak bu cafeye hep müslüman gelmez, ingiliz de gelir ve kahvaltı yapar şimdi bir müslüman sipariş verir "burger istiyorum, helal olsun beef olsun" der ve garson yazar adisyona "helal diye"

sonra garson diğer masada ki ingilizin siparişini alır oda "domuz pastırması (becon) olan omlet ister" garson yazar "Bacon Chesee Omelette" (peynirli domuz pastırmalı omlet) garson mutfak kısmına siparişi teslim eder.

orada ki türk kardeşimiz becon ayrı helal beef ayrı pişirmez, öyle bir lüks asla olmaz.

Domuz pastırmasının piştiği yerde aynı anda adı helal olan beef (sığır eti) burger de pişer, sipariş ayrı ayrı masalara gider, müslüman kardeşimiz helal diye o beef burgeri afiyetle götürür ama bilmez ki domuz pastırması yağı ile harala gürele pişti o burger.

işin özü artık biri bana "abi bu helal mi" yada "ben helal dışında yemem" demiyor mu inanın midem bulanıyor.

kardeş, uyanın hepimizi ayakta sikiyorlar helal diye, yediğinizin hangisi helal lan.

Siz hiç merak edip helal et kesim tesisinde helal et nasıl kesilir diye yönetmelik okudunuz mu?

ne yazıyor biliyor musunuz?

Kesim hanede görevli kesim görevlisi müslüman olacak, kesim sırasında abdestli olacak, otomatik kesim makinesinin her kesim için düğmesine bastığında "besleme" çekecek işte oldu size helal kesim.

Diyelim adam tuvalete gitti, o esnada (orada binlerce hayvan kesiliyor) bir görevli geçici olarak geldi düğmeye bastı, "anaaaaa, abdesti yok, besmele çekmedi lan" kim kontrol ediyor.

hiç kimse,

oldu mu şimdi helal, işte böyle kekleniyoruz efendim, afiyet olsun.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar