bugün

özgür demirtaş

ilk önce burada yapılan eleştirilere cevap verelim. ekonomiye siyasetin etkisini göz ardı ediyor denmiş, aksine son konuşmasında şunun altını net bir şekilde çizdi. siyasiler bu denli demeç verdikçe piyasalar normale dönmeyecek, bunun etkisini hepimiz göreceğiz. siyasilerin merkez bankasına karışmaması gerekliliğini, faizleri düşürün diye tutturmanın mantıksız hamleler olduğunu sürekli dile getirmekte. ki zaten olaylara geniş açıdan bakan birinin siyasetin etkisini göz ardı etmesi saçma gelmiyor mu.

ikinci eleştiri olarak demirtaş ın fen liseleri olsun diye tutturması türkiye de işe yaramaz yazılmış, oraya gidenler zaten üstün beyinliymiş. bakın sanırım şu noktayı atlıyorsunuz, türkiye 80 milyonluk bir ülke, bu ülkede öyle yetenekli kafası çalışan çocuk var ki bir çoğu eğitim kalitesizliğinden istemediği üniversitenin işe yaramaz bölümüne gidiyor. lise çağında fen matematik eğitimini gören çocukta en azından bir ışık olur. öğrencinin lisede dahi matematikten fen bilimlerinden uzak olması, üniversite çağına geldiğinde tamamen sözel bölümlere yönelmesi demektir. sözel okumak tabi ki kötü değildir fakat ülkenin kalkınması için bilime yatırım olması artık tartışılmaz bir gerçek haline gelmiştir. o nedenle fen liselerinde olabildiğince fazla öğrenciye eğitim verilmesi gelecek için büyük bir yatırımdır. zaten her mezun olan bilim adamı olsun gibi amaç yoktur, fakat içinden bir öğrenci bile üniversiteye gittiğinde yazılım geliştirerek bunu dünya kullanırsa ülke gelişebilir.

ülkesini seven her insan gibi kendi bilgi düzeyi ölçüsünde tavsiyelerde önerilerde bulunmuş bir adamdır. ekonomist sayılarla istatistiklerle gerçeği ortaya koyar, türkiye için fotoğrafın kötü olduğunu söylüyor ve önerilerini ortaya koyuyor buna çamur atmak yerine daha iyi bir çözüm yolunu siz öne sürün. bence ülke için çok faydalı biridir ve umarım sözleri dikkate alınır da bir şeyler yapılır.