bugün

kuba nin herkese esit maas vermekten vazgecmesi

diyakletiği anlamadan özümsemeden icra edenlerin fevkalade sasirdiği bir durumdur. hazin olan hala kadukleşmiş ezberler ile yorumlar yapilmaktadir. bu şuna benzer taş devrinde yaşayan bireyin klavyeye yazmasina benzemektedir.

konumuzdan cikmadan kelamimizi terennüm edelim bakalim.

rekabetin olmadiği ve ödüllendirme sisteminin olmadiği bir üretim simalinde tavuk fikrasinda oldugu için 3 kurus fazla için kicimi yirtmama gerek yok der.

rekabetin olmadiği üretim şekillerinde öncelikle verimsizleşme sonra da emsallerden geri kalma ve en sonunda ayvayi yeme süreci başlar.

tereyağı yerine top diyenlerin cağinin coktan bittiği ve tereyağ cağinin basladiği bir devirde top demenin bir anlami var midir?

yoktur elbette.

hele ki ezberci eğitim sisteminde papağanlik içra etmenin işe yaradiği diyarlarda anlayabilmek büyük ve yorumlayabilmek iyice lüks olmaya basladi.

herneyse biz kelamimizi uzatmayalim, kısa keselim aydin havasi olsun.

küba mevcut sisteminde şapa oturacağini anladiği için yönetim saltanatindansa üretim saltanatini sectiği için bu yolu secerek iyi yapmiştir.

eninde sonunda her şey insan içindir.

yoksa siz hala her şeyin insan oldugunu red eden hayat hiç birşeycilerden misiniz?

yoksa hiçbir şey bir hayat değildencilerdenciler misiniz?

avanak avanak bakmayin öyle ave sezar ölüme gidenler seni selamliyor dediğiniz sezar'i 33 bıcak darbesiyle senato'da süzgece cevirdiler.

o şimdi bir ficiya tikaç görevini icra ediyor.