bugün

22 aralık 2016 ışid in iki askerimizi şehit etmesi

23 Aralık Menemen Olayı yıldönümünde gerçekleşmesi manidar olaydır. Kubilay asteğmeni öldürüp, kafasını kesip direk üzerinde dolaştıran da şeriat devleti kurma hayali olan fanatik yobazlardı.

Askerlerin yakılıp yakılmaması sığlığına lütfen girmeyelim. Işid askerimizi öldürdü mü? cevabı hayır Veremiyorsanız devam ediyorum.

Kubilay şehit olduğu ve olay duyulduğu zaman halk olaya tepki göstermiş, soruşturmalar yapılarak yobaz tarikat mensubu onlarca kişi yakalanmış, ya hapse tıkılmış ya da idam edilmişti. Atatürk'ün olaya çok sinirlendiği, Menemen'i haritadan silme emrini o sinirle verdiğini ama ismet inönü'nün onu bu karardan vazgeçirdiği söylenir. Yine bugün idam yok Sığlığına girmeyin, faili yakalayıp ağır hapis cezasına çarptırmak da adaleti sağlar.

Olaylarda hiç haberim olmadan sosyal medya hesaplarına bakmak istesem bakamıyorum. Demek ki, hükümetin bilmemi sakıncalı gördüğü bir şeyler olmuş. Ne oldu? işaretler Suriye'deki askerlerle ilgili olduğunu söylüyor. Şehit olmama ihtimalleri var mi, keşke olsa.

Şimdi aklıma takılan şu . Işid'e mensup yobazlar askerimizi şehit ediyor ya. Niye medyada bu doğru düzgün yer bulmuyor? Suriye politikasının bizi batağa sokacağını söyledik yıllarca, ağzımıza ettiniz. Batağa girdik, beraber girdik. Hadi olan oldu diyelim. Ya arkadaş, bu adi heriflerin uzantısı yok mu ülke içinde? Niye en tepedeki adam ülkeyi onlara değil bana dar etmeye çalışıyor? Yapın operasyon, ama insan aklına geliyor şimdi. Acaba polise de sızdılar mı diye? Sızmadığına güvenelim mi?

örneği var işte, bir tarafta Kubilay, diğer tarafta Işid'in şehit ettiği askerlerimiz. Yapın karşılaştırmayı, ama ben kendi fikrimi belirteyim. Normal vatandaş olarak uykum kaçtı benim, orada devlet teşkilatı şehidimden haber alma ve çevremle paylaşma hakkımı gasp ediyor. Şehitlerin hesabını soracak işler istiyoruz, karşılığında şehitler anısına top oynatıyorlar. Daha da diyecek birşey yok. ne o bahane ettiğiniz videolara gerek var, ne de bir kişi veya partiye muhalefet ediyorum. Herkesin işinin gereğini yapmasını bekliyorum. Tablo da çok açık artık, bu saatten sonra kimseyi aptal yerine de koymayın, kimseden sabretmeyi de beklemeyin.

edit: imla, yazım. bu arada medya hala sus pus, inşallah askerlerimiz zarar görmemiştir. bu noktada birileri rahatını bozup içimizi rahatlatacak bir açıklama yaparsa iyi olur, sükut ikrardan gelir derler, devletimizi yöneten kim olursa olsun bu basiretsizliği yakıştıramam.