bugün

17 aralık 2016 kayseri talas saldırısı

suriyelilere türkçe öğretmek icin hataya görevlendirildim. dedik ki ekmek kapısı nerden açılacağı belli deği tut bakalım işin ucundan allah sonunu hayır etsin. 10 gündür bekliyoruz tercihlerdir şunlar bunlar dün tercih bitti 2 saat sonra açıkladılar. hani su bizim aylarca bekledigimiz tercih sonuclarini hemde. genel de ilk tercih gelmiş adini bile zor okuduğum bi okul. antakyanin mahallesi bayağ sevindim daha aksam...erken uyuyum dedim yarin kayseriye gidecem pazar gunu ales var. ales bahane memlekete gidiyim,erciyesi görüyüm kar görmeden kış mı geçermiş, zaman bulursam dedeme ugrayim elini opuyum iki aglayim sariliyim da derdine ortak olayim diye cunku biz 5 aydir yangin yeriyiz maras diyince gozlerim doluyor,urfa diyince aglamaya basliyorum. mervenin omru yollarda geciyor,dayim zayifliktan yok olmak uzere,annemin gozleri kurudu aglamaktan,yengem igneyle ayakta duruyor. dedem de yeni ogrenmis. ogrendiginden beri 2 gunde bir hastanedeler. cok uzuluyorum diyor hep!ama yapacak bir sey yok dua edip,bekleyecez... aksam da kızlarla konustuk daha kayseriyi ozledim dedim,biri ozledigin kayseri bak falan dedi,çok soğuk ayaz var,kalın giyin dediler gulduk gecti öyle ama memleket iste kimse sevmez yasarken kayseriyi bu ne yaa boyle yok efendim gidecem burdan diye triplere gireriz.bizim.ev havaalanina yakin dershaneye giderken gec olan otobuse binerdim ya simdi ici asker doludur ne gerek diye! bunu hatirladim utandim kendimden! cok utandim hemde!

sabah hataydan bindim otobuse 9 arabasi telefon cantamda burdan bir arkadasim aramis gormedim. yan koltukta bi kadin 1 yasinda bebegi var. bebek hic durmuyor nasil bitecek o kadar yol diye dusunurken yan koltuktaki amca tv acti kayseride patlama yazisini gordum,gorduk. kayseri lan ne alaka !çünkü terör doğuda olur dimi? illa olacaksa ankara da ,istanbul da olur ne işi var kayseri de ? hani diyorlar ya siz hep başkalarına olacak sanıyorsunuz bir gün size de gelecek,sizinde caniniz yanacak. bu sözden cok korkuyorum. herkes telefonlari sarildi önde bi teyzenin oglu erciyeste okuyormus onu aradi ulasamadi nasil agliyor ama kadin sonra ulasti ama yasadigi korku gozlerinde hala cama basini yaslamis hayati sorguluyor sanirim. iskenderundaydik bunlar olurken yanda deniz butun guzelligiyle duruyor ama icin guzel olacak denize bile bakmak icin.bebege annesi bak oglum deniz diyor goruyor musun diyor. dusunmeden edemiyor dimi insan bu cocugun hayati nasil olacak acaba ? nasil bir ulke birakiyoruz?ne yapiyoruz? ne oluyor hayatimiz da ? ben boguluyorum su an tv konusan su kadinin senini duymaktan boguluyorum.bilmem ne universitesinin baskanin yaptigi sacma aciklamayi dinlemekten biktim. haberlerde sehit cenazesi izleyip aglamaktan biktim. annelerin feryatlarini duymaktan biktim.biktim.biktim.

evimde yaşlanarak ölmek istiyorum. bindiğim otobuste,yurudugum yolda,maç izlemeye gittiğim stadin önünde teror saldirisiyla ölmek istemiyorum.