bugün

eleştiri ile hakaret arasındaki fark

örneklerle anlatalım;
-bir kadın saçını siyaha boyattığında ve ona yakışmadığını düşündüğünde lütfen 'benim beğenmem önemli değil, kendin beğenmişsin' deme. (ne diyebilirdin? bu da fena değil ancak ben diğer rengi daha çok sevmiştim canım)
-bir kadın 90 göğüs ölçüsündeyken, gerçekten de taş gibiyken 'ameliyatla küçültelim bunları, çok büyükler' deme, (ne diyebilirdin? hiç bir şey demeden kendi küçük göğüslerini büyütmeyi düşünebilirsin, sana ne benim fiziğimden)
-bir kadın 7-8 kilo fazlası varsa sakın 'şişmansın' deme (ne diyebilirdin? hiç bir şey dememeliydin)
-bir kadın ayda 12.000 TL kazanıyor ancak 11.000 TL borç ödüyorken, 5-6 ay sonra durumu düzelecekken, iş stresi yapıyorsun deme, borçsuz olacaksın, seni kabul etmiyorum' deme. (ne diyebilirdin? ne de güzel kazanıyorsun biran önce borçlarını bitirmeni isterim bu kadar yoruluyorsun çünkü. seni destekliyorum. çok cesursun diyebilirdin)
çünkü bunları diyince sen; o küçük beyninle ve cahil kişiliğinle o kadını eleştirdiğini sanırken; hakaret etmiş olursun. bedduanı da alırsın, yalnızlığını da çekersin. kim olursa olsun şu günlerde çok zor yakalanabilen bir mutluluğu bozmaya çalışanlar, her daim kıskananlardır, bunu unutmayalım.
*