bugün

10 aralık 2016 istanbul beşiktaş patlaması

bu patlamadan sonra hissizleşdiğimi farkettim. ankara garındakini 1 saat, kızılaydakini 1 gün, bu patlamayı da yarım saatle ıskalayan ben 'alıştım' patlamalara. her patlama sonrası 'alışmayacağız' desek de alışmışız. 'hep tanımadığınız insanlar mı ölecek sanıyorsunuz.' tarzı paylaşımlar bile hissizleştiğimizi gösteriyor. tanımadıklarımız çok fazla umrumuzda değilmiş gibi.

10 gün sonra unutacağımız bu patlamayı da diğer patlamalar gibi sorgusuz sualsiz rafa kaldıracağız. sorgu derken 'dış güçlerin oyunu, batı başkanlık istemiyor, başkanlık gelirse bombalar patlamayacak vb.' ak itlerin yaptığını kastetmiyorum. ben bu olayların zamanlarının hep aynı tür zamanlarda olmaya başlamasının tesadüf olamayacağının ve bu patlamalardan sonraki ak-itlerin yorumlarının hep aynı amaç için olduğu kanaatindeyim.

seçim öncesi patlamalar olur, seçim geçer, sonrasında suskunluk oluşur ve patlamalar sonrası ak-itlerin 'seçimde sayın 'o an kim gelecekse' seçilmesi daha çok önem kazanmıştır vb.' tarzı yorumlar yapar.

yine başkanlık önceki patlama oldu ve daha bir çok patlama yaşanacak, başkanlık sonrası-muhtemel- suskunluk oluşacak. ve bakıyoruz patlama sonrası ak-itlerin 'başkanlık gelirse ülkede bu tarz patlamalar olmayacaktır vb.' tarzı yorumlar yapıyorlar.

kimseyi suçlamıyorum, sadece 100 yıllardır birileri tarafından kitleleri yönetmek için kullanılıp nemalanılan şeyden bahsediyorum. kaostan..

bizi patlamalara alıştıranları - görünürde olanlara ve görünmeyen taraftakilere' ağızlarında oyuncak ettikleri allah'a havale ediyorum. şehitlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

gelecekten gelenler icin edit: arkadaşlar ertesi gün unutuldu patlama.