bugün

turkiye ye gelen turistin fakir olmasi

bacasız sanayi diye adlandırdığımız turizm ülke ekonomisi için son derece önem arzetmektedir. turizm bölgelerinde hayatlarını devam ettiren bir çok insanımızın geçim kaynağı olan turistler, bölgemize ne kadar çok gelirse bölge insanı daha iyi yaşam şartlarına sahip olmaktadır.

evet gerçekten de ülkemize gelen turistler fakir. bu durumu da türkiye de turizm'in diğer ükle turizmlerine nazaran daha uçuz olması. örneğin; ülkemizde tam pansiyon bir tatil, rekabetinde etkisiyle, gittikçe düşmekte ve turist kalitesinide etkilemektedir. biz uçuzlattıkça turist kalitesi düşeceği için giyim tarzı da kötüleşeçektir. şöyle ki;
türkiye de bir memur düşünün aldığı üçretle birlikte ve avrupa da aynı görevi yapan kişiyi ve aldığı üçreti düşünün. ikisi de memur ve ikisi de aynı işi yapıyor. biz bu imkanla tatil yapamazken onlar ülkemize gelip çokta iyi tatil yapabilmektedir. çünkü uçuz. görüyorum halk pazarı kurulduğu günlerde turist çokluğundan pazarda yüremek oldukça zorlaşıyor. kısıtlı imkanlarda dolayı alış verişini, giyimini daha uçuz düşüncesiyle, ki öyle, halk pazarından yapıyorlar.

şimdi hâl böyle olunca hizmette sınırlı oluyor tabi ki. kalite eşittir hizmet.