bugün

ak partililerin geçmeyen gezi direnişi eziklikleri

olmayan ezikliktir. kusura bakmayın ama durum böyle. solcular, anarşistler, komünistler, sosyalistler yıllarca gezi direnişi diyerek övünedursun akp çoktan atı alıp üsküdarı geçti. adam her seçimde oyları silip süpürüyor, sen ise hala gezi gezi diye övünüyorsun. akpli olmadığımı bilen zaten bilir ama bu, bazı toplumsal gerçekleri söylememek için engel değildir. akp her seçimde solculara ayar üstüne ayar veriyor ama sen hala gezi diyorsun.

kaldı ki değil gezi parkı, akp hiçbir zaman soldan, sol eylemlerden dolayı yıkılmaz. bunu aklınızdan çıkarmayın. akp ancak sağdan yıkılır. türkiyedeki sol; merkez sağı, türk milliyetçilerini, milliyetçi muhafazakarları yanına almadan başarılı olamaz. sürekli gezi diyerek akp'nin eline koz vermek yerine gerçek muhalafete uygun adımlar atıp ekonomi, tarım, hayvancılık, sanayi gibi konularda ciddi planlar ve projeler bulup bunu halkın anlaması için ellerindeki belediyelerde hayata geçirmeleri lazım solcuların.

tunceli ovacık ve eskişehir büyükşehir belediyelerini saymazsak sol partilerin türkiyede halka yönelik doğru düzgün bir planları olduğunu söyleyemeyiz.

ayrıca gezide, solcuların akp'nin eline verdiği en büyük koz da bazı marjinal sol grupların, pkk ve dhkp-c'nin alanlarda olmasıydı. akp bu durumu çok iyi kullandı ve sağ seçmenin oyunun çoğunu almayı başarabildi.

ülkemin solcusu sokak eylemlerinden, hırçınlıktan, kaldırım taşı fırlatmaktan kurtulup bir an evvel halka doğru düzgün kendini tanıtmalı ve mümkün mertebede bazı toplumsal alanlarda varlığını hissettirip elinden geldiğince nasıl bir gelecek vadettiğini gerçek eylemlerle göstermelidir. gezi olayları gibi, dhkp-c'nin gazi mahallesinde yaptığı gibi, pkk'nın hendek stratejisi gibi eylemlerle sol bir yere varamaz.