bugün

kurban kesen müslümanın insan olma ihtimali

ne demis üstat kurban kesmek kan akitmak ilkel toplum adetidir müslümanlar neden kan akitarak ibadet eder buda ilkellik değilmidir. ne kadar yanlis bir düsünce , bu kadar basit fikirlerle kockoca bir dini bir hic yerine koymak bu kadar kolay mı? arkadasim islamin emrettiği birseyi yapmamak seni dinden cikarmaz , yapma ama birsey daha var o da itiraz etme.

ben islamcı bir insan değilim herkes benim düsünce yapimi tarzımı bilir 7 gün 7 gece mekanlarda cirit atarım camiye sadece bayramlarda giderim. ama hicbir zaman ''ickide yasak olur mu yaa?'' diye bir soru sormam.

kurban bayramı ve kurban kesilmesininse nedeni gayet aciktir. sen biliyor musun bu ülkede kaç haneye sadece yilda bir kurban bayramin et girer? inan bu ülkenin 1/3 'ü eti doya doya yanlizca biz müslümanlar kurban kestiğimiz zaman yiyor. burada asil amac tanriya bir adaktir ancak sen bide bu amacin doğurdugu sonuclara baksana , onca aç fukara yılda bir de olsa kendine bir sofra yapıyor , komsuluk yardımlasma gibi önemli seyler öğreniliyor , türk hava kurumuna verdiğin derinin bile oraya ne kadar cok faydası... o yüzden ;

maddi durumu müsait olan her müslüman kurban kessin , ne kadar ilkel bir davranis olsa da ...