bugün

türk kızlarının dillere destan güzelliği

Atalarımız zaten bu konuda yaptıkları seçimle kaybettiler ve/veya kaybettik.

Orta Asya kadınlarını Arap kadınlarına tercih edişimizin kısa öyküsü bu. O türk kadınları harikaydı. Evet kısa boylulardı, memeleri daha küçük ve dizginlenmeleri(!) zordu. Özgür ruhlulardı, kısa bedenleri çelik gibiydi, gözleri çekik ve saçları siyahtı. Avlanıyor, savaşıyor ve gülüyorlardı. Her Türk erkeği çadırını kadınına bırakıp savaşa/yağmaya gidebiliyordu. Türk hukuk sisteminde tecavüz suçunun cezası yoktu. Çünkü öyle bir suç işlenmiyor, işlenemiyordu. Tıpkı belirttiğim üzere: çelik gibilerdi.

Peki sonra ne oldu?

Araplarla tanıştık, kültürleri daha derindi, etkilendik. Ve Arap kadınları; çoktan diz çöktürülmüşlerdi, hatta köle olanları vardı. Malum seks köleleri... Cariyeler. iri memeli ve dolgun kalçaları vardı. Evlerinde oturuyor ve kocalarının merhametine(!) kalıyorlardı. Hoşlarına gitmişti atalarımızın. Ve artık onlarla evleniyordu atalarımız. Uğraşması kolaydı, çıtları çıkmıyordu. Ama hiçbir Türk erkeği sonunun buraya çıkacağını tahmin edemedi.

Şimdi kadına şiddet türk toplumu için büyük bir sorun. Ki bilinen ilk Türk topluluğu olan iskitlerde anaerkillik hakimdi. Hiç dünyada erkeğe yönelik şiddet diye bir sorun var mı?

Ne kadar anlamlı olur bilemem ama atalarım adına o annelerimizden vefakar türk kadınlarından tarih önünde özür diliyorum.

Naçizane...