bugün

kız çocukları cehennem kadar risktir

Burda doğrudan bekarete vurgu yapılıyor.

Freud un yazdıkları geldi aklıma dinin kökenleri kitabında totem ve tabu kısmında geçen bazı konular örneğin Türkiyedeki kadın ve bekaret konusuna ışık tutacak nitelikte yazılar var kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap bu yüzden.

Gelelim asıl meseleye bekaret bir tabu olarak kabul edildiği için hem korunması gereken hem de bir tehlike ve RiSK arz eden durum, bu yüzden kız çocukları uygun biri bulunduğunda hemen evlendirilirdi daha önceleri, hala böyle yerler var tabi.

Kız çocuğunu korkulan bir şey yapan tamamen bekaret ve namus kavramı ile ilgili, eğer bir kız bu zihniyeti bozuk insanlara göre bakire değilse ya da bekaretini bozan insanla evlenmediyse dünyanın en tehlikeli varlığı oluverir.

dinin kendinde bu şekilde bir şeyden bahsedilmez aslına bakarsanız günah ve ayıp olarak görünse bile bu ayıbın örtülmesi gizlenmesi tövbenin Allah ile kul arasında gerçekleşmesi söz konusudur.

Fakat din bin yıllar boyunca erkek eliyle olduğundan farklı şekillere büründüğü için kadınlar her türlü aşağılanmıştır ve aşağılanmaya devam etmektedir.