bugün

gastronomi ve mutfak sanatları

Sanilan aksine bitirince asci olmuyorsun. Evet o da bir secenek ama meslek genel olarak cok genis bir alana yayiliyor. Ascilar terziyse bu bolum mezunu olanlar tasarimci der hocalar. Sadece yemek yapmayi degil isin kimyasini tarihini muhasebesini hatta fotografciligini bile ogretiyorlar. Tercih yapacak arkadaslarin ole gastronomi olsun da diye tercih yapmalarini onermem. Her gastronomi yeterli donanim da degil ve istenilen egtimi veremiyor. Bana kalirsa devlet istiyorsaniz ya mengene gelin yada gaziantepe gidin. Kaldi ki her ne kadar mengeni gomseler de sunu kabul edelim ki her sene tum turkiyede gastronomi bolumunden ogrenciler mengene gelip donanimli seflerden egtim aliyorlar.

Genel olarak asci olacaksin mantigi degil sen mutfak yada otel yonetebileceksin ve isi ezbere degil bilerek yapacaksin mantigi var. Ki cok dogru. Bolum nolursa olsun tecrube istiyor. Mezun olunca kimse sizi sef yapmayacak. Komi 1 olarak en kotu 1800le baslayacaksiniz. Buna hazir olun. Mutfaklar cok yorucu ve cok yipratici ortamlar. Sosyal hayatiniz bitebilir. Pskilojiniz bozulabilir. Gercek anlam da idealist degilseniz yapamazsiniz. Yol yakinken vazgecin. Sabah derse gelip gece on iki de cikmayi goze alin. Ki calisma hayati bunun on kati.

Asci olmak istemeyenler icin formasyon hakki tanindi. Isteyenler ogretmen de olabiliyor. Ayrica dedigim gibi yemek fotografciligi gibi alanlar da var. Yemek yazarligi. Editorluk.

Allah isteyen arkadaslarin gonlune gore versin.

Sorular icin mesaj atabilirsiniz.