bugün

ülkücüler

Herkes bir darbeliğine ülkücü olacak(!)
15 Temmuz gecesinden beri darbe ve darbecilere karşı sokağa çıkan farklı görüşlerden vatandaşların arabalarında bangır bangır Mustafa Yıldızdoğan'ın Türkiyem'i çalıyor; keza meydanlarda.
Bilenler bilir; bu şarkı "ülkücülerin marşı" gibidir.

Arkadaşım anlattı; istanbul Bağcılar'da iki genç üzerinde AKP amblemi de bulunan "idam istiyoruz" pankartı taşırken bir yandan da "bozkurt"la selamlıyorlarmış insanları...

Geçen sabah sair zamanda Türkçe konuşana pek az rastlanan bir hatta dolmuşa bindim Genç Atsızlar'ın Vatan Marşı çalıyordu;- Doğacak Türkçü Türkiye!..

Akşam üzeri yine dolmuşta Atilla Yılmaz çalıyor bu defa;- Noyanlar nerede, Tarkanlar hani... Neyleyim yurt için akmayan kanı... 

"Mağdur" olduğunu iddia eden bir Tümgeneral anlatıyor:- Dini hassasiyetler konusundaki farklılığı bir yana bırakın Türk Ordusu millî meselelerde ülkücüdür, her "Türk subayı" ülkücüdür!

Velhasıl-ı kelam...Bu içgüdüsel refleks üzerinden, ihtimal dahilindeki bir kaosun, çatışmanın "taraf"larından birinin ihdasının kurgulanmıyor olması temennisiyle...Ve şu gergin ortamda az biraz tebessüm ettirir ümidiyle ortama cuk oturan bir latifeyle bitireyim:Bir gün herkes bir darbeliğine de olsa ülkücü olacak (demek ki)!

Balyoz fantezi manzumeleriymiş meğer - Selcan TAŞÇI
güncel Önemli Başlıklar