bugün

açtıktan çok zaman sonra kendine gelen bilgisayar

en son atılan formattan 3 gün ila 1 ay arası bir sürede bu hale gelir bu bilgisayarlar, teknolojisi ne olursa olsun. yok çift çekirdekli, yok 10 gb ram li, yok 4 şekerli, yok iki forvetli farketmiyor. bilgisayarı kullanıyorsan illa ki böyle oalcak.

eve geldiğimde bilgisayarın başına geçerim, kullanıcı adı ve şifre varsa girer, sonra bir kahve koyar, dinlenir, duşumu alır, daha sonra bir kaç akraba ziyaretine gider, büyüklerimin hayır duasını alır, eve gelirim. sonrasında bakarım ki, hala o nalet şey, kum saati hala dönüyordur. bilgisayardan gelen vajır vujur ses de cabası. bilgisayarlıktan çıkmış da, iş makinesi olmuş sanki.

ya bir de takıntım var benim, illa ki açılıştaki bütün programlar açılacak, ben de onları kullanmadığım için bir bir kapatacağım çarpıyla, daha sonra fare imleci sadece oka dönecek, bilgisayardan ses gelmeyecek. ee bu da tabi yıllar alıyor. bazen arıyordum annemi, "annee biz öğle arasındayız, sen bilgisayarın düğmesine bassana" der, eve geldiğimde hazır bulurdum bilgisayarı.

iddia ediyorum, bilgisayar hayatımızı yavaşlatıyor: her bilgisayarı açışta 15 dk beklesen, günde ortalama iki kere açıyorsam yarım saat eder. ee bunu çarp şöyle bi 365'le.. ne yaptı? bir buçuk kilo abi, iki kiloluk yapim mi? bu beklediğim sürede, bilgisayarla yapacaklarımın hepsini yapar, bir de üstüne kola içerdim.

ee ne demişler, "dördüncü hakem kayıp zamanı gösteriyor, ama geri vermiyor hiçbir şey onu."
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar