bugün

bir erkek feminist olabilir mi

aslında biraz paradoksik bir durumdur. (bkz: paradoksik) *

niye diyecek olursanız, kadın erkek eşitliğinin artık tartışma konusu bile olmaması gerekir bu zamanda. ancak feminist görüş, özellikle de dördüncü dalga feministleri, kendilerini erkeklere denk ve tavır itibarıyla erkeksi yapmaya çalışır. bunu da "fem" kelimesi ile başlayan bir görüşün altına sığınarak yapar, ki bu şu sebeplerden dolayı yanlıştır:

- eşitlik savunuluyorsa, bir cinsiyetin ismi altında yapılamaz.

- eğer cinsiyet ismi kullanılıyorsa o ancak ve ancak o cinsiyetin yükselmesi misyonu olabilir.

- özellikle dördüncü dalga feministlerinin yaptıkları hatalardan biri de -bilinçaltısal olarak- erkeklik seviyesinin yükselerek gelinmesi gereken bir seviye olarak görürler. erkeğe dönüşmek pozitif bir şeymiş gibi, erkek ne yapıyorsa onu daha iyi yaparız düşüncesine sarılıyorlar.

- oysa kadın erkek eşitsizliğinde en büyük rol oynayan taraf erkektir. bu da aksine aşağılık olan erkeğin olduğunu gösterir.

- peki feminaziler yüksekte görülen ama aslında aşağılık olan erkeğin seviyesine indiklerinde ne olur? tüm toplumun seviyesi düşer. tıpkı bazı sözlük amazonları ve feminazilerinin yaptıkları gibi.

erkek gayet feminist olabilir sonuç olarak. asıl önemli olan feminizmin hangi duruşunu benimseyip feminist olduğu. gerçekten eşitlikçi midir? erkek düşmanı olmak mı istemiştir sadece? yoksa ortamlarda kadın var diye midir sadece?

bunlar düşünülmesi gereken şeylerdir.

imza, bir egaliteryanist.