bugün

istifa mektubu

işinizden istifa ederken, kendinizi ifade edebileceğiniz son mektuptur.

en temizi ve en profesyoneli, hiç bir laf sokmadan, istifanızın nedenini belirtip, çalıştığınız süre boyunca yapılan pozitif davranışlar için teşekkür edip işten ayrılmaktır.

neden bu yol en temizi ve en profesyonelidir?

çünkü o iş yerinden ayrılmanız, orayla bir daha yüzyüze gelmeyeceğiniz anlamına gelmez, yeni iş yerinizdeki görev ve sorumluluklar, istifa ettiğiniz firma ile ilişki kurmanızı gerektirebilir.

hem zaten, kişisel dengeniz ve çakralarınızın temiz kalması için de, ortamı germeniz hoş olmaz. Şunu unutmayın ki pozisyonunuz ne olursa olsun o iş yeri bir şekilde çalışmasına devam edecektir, ve siz o şirketin tozlu sayfalarında yerinizi alacaksınızdır.

Bu anlatilanlar isiginda;

size, geri cevrilmesi imkansız bir teklif yapan yeni firmaniz hakkinda küçük ama ağız sulandırıcı bir bilgi verebilir, ve bu imkanı elde etmenize katkisi olan eski firmaniza bu bağlamda bir teşekkür edebilirsiniz.

son olarak ta, yardimci olabileceginiz konularda elinizden geleni yapabileceginizi bildirirsiniz.

ama diyelim ki hayvansınız ve illa bir laf sokacaksınız gitmeden, o zaman da,

profesyonelliğin sözde değil özde yaşandığı yeni firmanızda, işlerinizin sorumluluğunuzun ve ücretinizin ağırlığından bahsedip, bu ağırlıktan dolayı eski firmaniza herhangi bir katkı yapmak için zamanınızın olmadığını, çok acil durumlar bile söz konusu olsa, kendinizi rahatsız etmeme kibarlığında bulunulmasını karşıdan talep edebilirsiniz. bu kibarlığıda kendiniz için değil, kendi ayakları üstünde durması gerektiği için eski firmanızın iyiliği için istediğinizi bildirirsiniz.

ama dediğim gibi, en güzeli ve en temizi, teşekkür edip ayrılmaktır.

peki istifa mektubunuzu verdiniz ya sonrası?

sonra samimi olduğunuz arkadaşlarınıza küçük birer mektup yazabilir ve onlarla olan anılarınızı bir defa daha hatırlatabilirsiniz.

Umarım yeni iş yerinizde kişisel sorunlardan uzak, maddi imkanları sizi tatmin eden, temiz ve huzurlu bir ortam sizi bekliyordur.