bugün

ayasofya nın ibadete açılması

bir akpli yorumu;

bu bir semboldür. fethin sembolüdür falan değil. kemalizmin barbarlığı karşısında muttakilerin zaferini gösteren semboldür.

her sokak başında bir atatürk büstü olmasına rağmen hala tek icraati atatürk heykeli yapmak olan zihniyetin camimi yok amına koyayım demesi bu zihniyetin ne kadar acınası ve ne kadar beyin yoksulu olduğunu ayan beyan gözler önüne sermiştir.

ayasofyanın ibadete açılması, ülkeyi yıllarca tek partili rejimle yönetmiş, millet hakimiyetini hiçe sayan, kendini yurt içinde kendi gibi olmayan herkesten üstün gören, (sözüm ona) muassır medeniyetlerin sıçtığı boku avuçlamaya çalışan zihniyet yapısına; aslında hiç de matah bir şey olmadıklarını, bu ülkenin asıl sahiplerinin bu ülkenin halkına eziyet edenler değil bu ülkenin halkı olduğunu yüzlerine yüzlerine vura vura söylemenin en güzel, ve en etkili yoludur.

bir chpli yorumu;

bunlar din tüccarları, halkın manevi değerleriyle oynayıp halkı uyutan, saman altından milyonları götüren insanlar. ayasofyayı açıyorlar ama din için falan değil. milleti oyalamak için.

sembolmüş de fetihmiş de, bırak arkadaşım bırak. bunların tek amacı para, para, para. şov yapıp oy topluyorlar, şov yapıp halkı uyutuyorlar sonra gelsin paralar.

ooo uzun adamın işine burnunu sokan mı oldu, bu paralel, bu faiz lobisi vay dış mihrakların adamı hop israil dölü gönderir de gönderir.

benim yorumum;

hadi dini bütün mübarek abileri anladım da bayramdan bayrama müslüman kardeşler neden seviniyor anlamadığım hededir.