bugün

yahudi doğum kontrolü yapmaz

Evet asıl gerçeği budur yahudi doğum kontrolü yapmaz. Yaparsa büyük günahlardan birini işler ve yahudi şeriatına göre cezası ölümdür. erkek menisini boşa akıtamaz.

--spoiler--
"Tüm bu önlemlerin nedeni ne? - Çünkü aksi taktirde kişi menisini boşa akıtır ve Rabbi Yonatan der ki: 'Menisini boşa akıtana ceza ölümdür çünkü metinler öyle der.'"

Babil Talmudu, Nida bölümü s. 13a
--spoiler--

ancak islam da korunmayla ilgili bir yasak yoktur. bilerek kendini kısırlaştırmak hariç her türlü korunma yöntemi yasak-günah değildir.

--spoiler--
Konuya baktığımızda görüyoruz ki, saadet asrından beri uygulana gelen en mahzursuz, yahut da en az mahzurlu korunma şekli (azil) "dışarı boşalma" ve daha sonrasında da (kılıf) olmuş, buna alimler fazla itiraz da etmemişler. Çünkü bu yöntemde erkeğin nutfesiyle kadının yumurtası rahim içinde birleşme imkanı bulamamış, böylece insan çekirdeğine esas teşkil edecek bir madde (alaka) oluşmamış, bir insan adayının öldürülmesi söz konusu olmamıştır.

Erkeğin bu tedbirine mukabil hanımın da rahim ağzını kapatma hakkının olduğu değerli fıkıh kitabı ibn-i Abidin'de bildirilmiştir. Kadın da rahim ağzını kapatma hakkını kullanabilmektedir.

Tarafların alacakları bu tedbirlerde bir sakınca gözükmemektedir. Çünkü bunlarda hamile kalma önlenmekte, böylece bir oluşumu yok etme söz konusu olmamaktadır.
--spoiler--

yahudi şeriatını islam diye yutturmaya çalışan günümüz ibni sebelerine duyurulur.