bugün

allah a kufrettigi iddiasiyla idam edilecek adam

suudi hükümetinin akıllarınca(!) zekilik yaparak halkının gözüne güzel görünmeye çalışmak istemesinden mütevellit basit bir oyunda kurban edilecek adam. bu olayın savunulacak hiçbir yanı yok, ne amaçla yapıldığını bir önceki cümlede söylemiştim.
bir daha söyleyeyim isterseniz, suudi hükümetin arap halkın gözünde güzel görünmeye çalışmasıdır.

ingilizlerin yardımıyla osmanlı'dan koparılan ve o tarihten itibaren krallığın sadece suudi'lerce hakim olduğu arabistan'dan söz ediyoruz. a.b.d'nin ingilizlerden devraldığı ortadoğu garantörlüğünün baş destekçilerinden biri olan suudi hükümetinin yaptıklarından bahsediyoruz. a.b.d'nin güttüğü emperyalist politikalara tepki olarak doğan "amerika düşmanlığı"ndan ve bu düşmanlığı sadece a.b.d'ye değil, onun yardakçılarına pasif de olsa tepki gösteren bir halktan bahsediyoruz.

bu yüzden küçük bir olay değildir. eğer adam türk değil de başka bir uyruktan olsaydı bizi bu kadar enterese etmezdi. şu an yaptığımız ırkçılık değildir, empatidir sadece. bir mısırlıdan bir araptan ziyade bir türk elbette bize daha yakındır.

bir diğer nokta ise türkiye gündemine gidecek olağanüstü(!) bir olaydır. son bir yıldan beri devam eden laiklik-din demokrasi-şeriat tartışmalarına tuz biber olacaktır bu olay. toplumda oluşturulmak istenen bir bilinçaltının bir halkasıdır sadece. nasıl ki "şeriat" denilince insanımızın aklına kafa-kol kesme, taşlama, recm gibi kavramlar gelmesi önceden oluşturulmuş bir bilinçaltının eseri ise, yap(tır)ılan ve yap(tır)ılacak olan bu gibi olaylar bu geleneği devam ettirecektir.

biraz komplo teorisi olacak ama a.b.d bu gibi olaylarla aynı anda birden fazla kuş tutma peşinde. a.b.d , hem suudi hükümetin arap halkından destek almasını, halkın hükümete olan bağlılığını artırmak ve bu sayede ortadoğu'da daha çok söz sahibi olmak peşinde, hem de islam-demokrasi *çatışmasını yaşayan ülkelerde insanların kafasını karıştıracak psikolojik olarak etkileyecek bir bilinçaltı oluşturmak niyetindedir.

herşeyi a.b.d'yi bağlamış gibi olduk ama görülen olaylar karşısında benim aklıma farklı birşey gelmedi. bu olaydan önce de ölüm cezasına çarptırılan hatta öldürülen türkler olmuştur, fakat bu olayın bu kadar tartışılmasından sebeple bu kanıya vardığımı belirtmek isterim.